«Weekend Baltic Festival 2017» mākslinieki stāsta par piedzīvoto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pērnavā ar vērienīgu ballīti izskanējis Igaunijas festivāls «Weekend Baltic». No 3. līdz 5.augustam festivālā pulcējās tūkstošiem mūzikas un festivāla atmosfēras baudītāju. Intervijās Bobe.me vairāki mākslinieki, kuri piedalījās festivālā, slavē pūli, atmosfēru, bet vietējais igauņu elektroniskās mūzikas duets Tungevaag & Raaban atzīst, ka pirms uzstāšanās dators tika saliets ar alkoholu.

Igauņu slavenākais elektroniskās mūzikas DJ un producentu duets Tungevaag & Raaban uz Weekend Baltic Festival 2017 galvenās skatuves kāpa trešo reizi, un abi atklāj, ka WKND festivāls ir viņu visu gadu gaidītākais notikums. Atceroties pirmo reizi, kad viņi uzstājās viņiem vispārsteidzošākais bija cilvēku daudzums - viņi iepriekš nekad nebija spēlējuši tādam pūlim.

Intervijas laikā noskaidrots arī, ka stundu pirms intervijas un pirms viņi vēl bija gājuši uz skatuves, uz klēpjdatora, ko izmantot savā DJ setā, tika izliets alkohols, kas viņiem lika vairāk pastresot, bet beigās viss esot bijis labi.

Skatītājos viņiem visvairāk, protams, patīk, kad viņi dejo un dzied līdzi viņu dziesmām. Kā savus nākamos mērķus pēc WKND viņi sauc Beļģijā notiekošo pasaules lielāko elektroniskās mūzikas festivālu «Tomorrowland».

Puiši ir sajūsmā par uzstāšanos «New Horizon» festivālā Vācijā un arī izbaudīja uzstāšanos Portugālē pirms divām nedēļām. Beigās igauņu duets vēl pastāsta par savu rituālu izdzert šampānieša «šotiņus» īsi pirms došanās uz skatuves uzstāties.

Savukārt intervijā ar Nīderlandiešu DJ’u un producentu R3hab, kurš pirmo reizi uzstājās Weekend Baltic Festival 2017 festivālā, jautāts par viņa pieredzi uzstājoties «Tomorrowland» uz galvenās skatuves jau piecus gadus pēc kārtas.

Viņš teica, ka katrs gads ir citādāks, ar jaunu mūziku, ko spēlēt skatītājiem un citādākiem laikaapstākļiem. Kad tika pajautāts kā viņš sagatavojas setam, viņš pastāstīja, ka viņš parasti sapurinās un atbrīvo muskuļus, lai justu ritmu.

R3hab atklāja, ka pirmā lieta, ko viņš pamana skatītājos ir enerģija un mīlestība, ko viņi dod, viņš esot pamanījis, ka saule arī ir liels faktors - jo saulaināks, jo enerģiskāks ir pūlis.

Viņš pastāstīja, ka viņa ģimene un viņš pats ir marokiešu izcelsmes, bet viņš piedzima un uzauga Nīderlandē, tā arī viņš tika ierauts lielajā DJejošanas kultūrā. Viņš nesen atklāja savu jauno singlu «Killing Time», kurš viņam pašam, protams, ļoti patīk un katru reizi to spēlējot viņam vēl ilgi galvā skan šīs dziesmas melodija.

Savukārt Camo & Krooked intervijā atzina, ka ir brīnišķīgs ir fakts, ka viņu mūzika, kas ir drum & bass un skaitās vairāk «underground» festivālā bija atzinīgi novērtēta.

Arī Camo & Krooked uzslavēja pasākuma apmeklētājus, kuri bija enerģijas pilni. Mākslinieki Pērnavā bijuši vairākas reizes, bet šajā festivālā piedalījās pirmo reizi.

Pērnavā ar vērienīgu ballīti izskanējis Igaunijas festivāls «Weekend Baltic». No 3. līdz 5.augustam festivālā pulcējās tūkstošiem mūzikas un festivāla atmosfēras baudītāju.

Pērnavas pludmalē bija trīs skatuves, uz kurām kāpa apmēram 60 mākslinieki trīs festivāla dienu garumā.

«Weekend Baltic» festivālā uzstājās tādas zvaigznes kā «Armin Van Buuren», «Alan Walker», «Alesso», «Brennan Heart Cheat Codes», «Kungs», «MackyGee», «Madison Mars», «Sub Focus» un «Tungevaag&Raaban» pievienosies mūziķis «Deadmau5», dīdžejs «Martin Garrix», kā arī grupas «Rea Sremmurd» un «Clean Bandit».

Mākslinieku sarakstu papildina arī tādas zvaigznes kā brazīliešu «Alok», franču «house» mūzikas izpildītājs «Tchami», «Radical Redemption» un «Bass Modulators» no Nīderlandes, ASV dzimušais «Jauz», kā arī «Alex Mattson» un «Proteus» no Somijas. Mākslinieku sarakstā ir arī vairāki Igaunijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu