Parīzē automašīna notriec karavīrus, seši ievainoti

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Avoti Francijas drošības dienestos paziņojuši, ka policija uz automaģistrāles ziemeļos no Parīzes aizturējusi aizdomās turamo, kas trešdien Parīzes piepilsētā Levaluā-Perē ar automašīnu ietriecās karavīru grupā, sešus no viņiem ievainojot.

No sešiem ievainotajiem divi guvuši nopietnus ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Šie karavīri piedalās operācijā «Sentinelle», kuras ietvaros tiek izvietoti karavīri tajās valsts vietās, par kurām ir vislielākās bažas, ka tur varētu uzbrukt teroristi, tostarp pie reliģiskajiem un tūrisma objektiem.

Automašīna no notikuma vietas aizbraukusi. Kā pavēstīja avoti, vīrietis meklētajā automašīnā vēlāk aizturēts uz automaģistrāles A16 ceļā uz ziemeļu ostas pilsētu Kalē.

Viena amatpersona sacīja, ka aizturēšana bijusi vardarbīga, un policisti atklājuši uguni uz aizdomās turamo.

«1980.gadā dzimusī aizturētā persona ir aizdomās turamais,» sacīja viens avots. «Viņš vadīja automašīnu, kuru mēs meklējām, un mēģināja bēgt.»

Levaluā-Perē mērs Patriks Balkanī telekanālam BMFTV sacīja, ka «nav šaubu, ka uzbraukšana karavīriem bija tīša rīcība».

Viņš teica, ka automobilis BMW gaidījis pie ēkas, kurā atrodas operācijas «Sentinelle» karavīru kazarmas, un, kad no ēkas iznākuši karavīri, lai iekāptu automašīnās un dotos patrulēt, BMW sācis braukt un ietriecies karavīru grupā.

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī izplatījusi paziņojumu, kurā uzbrukums karavīriem nodēvēts par gļēvulīgu rīcību, kā arī uzsvērts, ka tas «neietekmē karavīru apņēmību strādāt Francijas tautas drošības labā».

Uzbrukumu izmeklē Parīzes prokuratūras pretterorisma nodaļa, kas notikušo klasificējusi kā teroraktu un slepkavības mēģinājumu, sacīts prokuratūras paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu