Terorakts Barselonas centrā: 13 bojāgājušie un vairāk nekā 100 ievainotie (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Barselonā tūristu iecienītā vietā pūlī ietriekusies automašīna, nogalinot 13 cilvēkus un ievainojot vēl vairāk nekā 100 citus, apstiprinājis Katalonijas reģionālais prezidents. Saistībā ar notikušo aizturēti divi cilvēki.

Atbildību par notikušo uzņēmusies teroristu organizācija «Islāma valsts». Par to tika paziņots ar grupējuma «ziņu aģentūras» AMAQ starpniecību.

Kā ziņo Spānijas sabiedriskā raidorganizācija RTVE, izmeklētāji domā, ka izmantoti divi mikroautobusi – viens uzbrukumam, bet otrs bēgšanai. Policija notikušo raksturojusi kā teroraktu.

Barselonas policija izplatījusi vīrieša attēlu, kurš noīrējis uzbrukumā izmantoto mikroautobusu.

Minibuss ietriecies vairāku desmitu cilvēku lielā pūlī Ramblas ielā Barselonas centrā, kas ir visnoslogotākā gājēju iela pasaulē, ziņo «Reuters», atsaucoties uz vietējās policijas sniegto informāciju.

Policija aicina cilvēkus netuvoties Katalonijas laukuma rajonam.

Ramblas iela slavena ar dažādiem veikaliņiem un suvenīru tirgotavām, ikdienā te pārsvarā uzturas tūristi.

«El Pais» vēsta, ka mikroautobusa vadītājs pēc notikušā aizbēdzis.

Mikroautobuss uzbraucis uz ietves, notriecot daudzus cilvēkus.

Avīze «El Periodico» ziņo, ka kādā bārā Barselonas centrā ielenkti divi bruņoti vīrieši un izcēlusies apšaude, taču nav zināms, vai šie incidenti ir saistīti.

Avārijas vieta norobežota un tur ieradusies liels skaits ātrās palīdzības un policijas mašīnu, kā arī ar šaujamieročiem bruņoti policisti.

Policisti no notikuma vietas bēgošajiem pūļiem pa skaļruņiem ziņojuši, ka viņiem ir darīšana ar «terorista uzbrukumu».

Kā paziņoja avots policijā, likumsargi bārā ielenkuši personu, kas tiek turēta aizdomās par mikroautobusa ietriekšanu cilvēkos.

«Viens no uzbrucējiem ir ielenkts bārā,» sacīja avots, piebilstot, ka policija saistībā ar uzbrukumu meklē kopumā divus aizdomās turamos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu