Bostonā demonstrācijā pret rasismu piedalās 40 000 cilvēku (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pilsētā Bostonā demonstrācijā pret baltādaino rasismu sestdien piedalījās apmēram 40 000 cilvēku, paziņojušas varasiestādes.

Šis gājiens notika, protestējot pret to, ka konservatīvā organizācija «Bostonas vārda brīvības koalīcija» pilsētā rīkoja mītiņu. Uz konservatīvo pasākumu bija ieradušies tikai daži desmiti cilvēku, un viņi policijas pavadībā atstāja pasākuma vietu, lai izvairītos no sadursmēm ar pretrasisma protestētājiem.

«Bostonas vārda brīvības koalīcija» bija publiski paziņojusi, ka norobežojas no neonacistiem un baltādaino pārākuma sludinātājiem.

Lai gan lielais vairākums pretrasisma protestētāju izturējās miermīlīgi, bija arī tādi, kas izturējās agresīvi pret policistiem, apmētājot viņus ar akmeņiem un pudelēm. Policija aizturēja vairāk nekā 30 nekārtību cēlājus.

Demonstrācija Bostonā bija lielākā no akcijām pret rasismu, kas sestdien notika vairākās ASV pilsētās. Pretrasisma akcijas norisinājās arī Atlantā, Dalasā, Losandželosā un Ņūorleānā.

ASV prezidents Donalds Tramps atzinīgi novērtēja pretrasisma demonstrāciju Bostonā, tviterī ierakstot: «Es gribu uzslavēt daudzos protestētājus Bostonā, kuri iestājas pret fanātismu un naidu. Mūsu valsts drīz atkal būs vienota!»

Pirms nedēļas Tramps izpelnījās kritiku pret to, ka tieši nenosodīja baltādainos rasistus, kuri bija sarīkojuši plašas protesta akcijas Virdžīnijas štata Šarlotsvilā. Rasisma jautājumiem ASV tiek pievērsta saasināta uzmanība, kopš 12.augustā Šarlotsvilā baltādainais rasists ar automašīnu tīši iebrauca pretrasisma protestētāju pūlī, nogalinot kādu sievieti un ievainojot vairāk nekā 20 cilvēkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu