Par māju ugunsgrēku Rostovā pie Donas sāk kriminālizmeklēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Rostovā pie Donas sākusi kriminālizmeklēšanu par ugunsgrēku, kurā dega vairākas dzīvojamās mājas, ziņo portāls «lenta.ru». Ugunsgrēks skāra desmitiem kvadrātmetru lielu teritoriju, kurā bija daudzas dzīvojamās mājas.

Izmeklēšana sākta, pamatojoties uz Krievijas krimināllikuma pantu par ļaunprātīgu dedzināšanu, teikts Rostovas apgabala Iekšlietu ministrijas mājaslapā.

«Lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslu un apstākļus, policija veic sarežģītus operatīvi izmeklējošus pasākumus un izmeklējošas darbības, un paredzēta arī speciālistu ekspertīze,» teikts preses relīzē.

Taču izmeklēšanas sākšana vēl nenozīmē, ka versija par ļaunprātīgu dedzināšanu apstiprināsies, norāda reģionālā iestāde. «Lietu ierosinājām pēc notikuma. Ugunsgrēka iemesls un apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanas gaitā,» sacīja institūcijas pārstāvis. «Pāragri teikt, ka tā bija ļaunprātīga dedzināšana.»

Ugunsgrēks privātmāju rajonā visticamāk sācies tāpēc, ka aizdedzināta izgāztuve, kas atradusies aiz kāda privātā nama, pavēstīja amatpersonas. Izgāztuvē atradušies sadzīves atkritumi, dēļi, vecas autoriepas.

«Pie šāda vēja ātruma notika uguns pārsviešanās uz citām vietām,» skaidroja Ārkārtas situāciju ministrijas reģionālā dienesta vadītājs Valērijs Panovs.

Ugunsgrēks notika pirmdien, 21.augustā. «Lenta.ru» ziņo, ka ugunsgrēkā apskādētas 107 ēkas, no kurām 83 bija dzīvojamie nami.

No ugunsgrēkā zonas evakuēti 650 cilvēki. Viens cilvēks gājis bojā, mediķu palīdzību lūguši 58 cilvēki, no viņiem deviņi hospitalizēti.

Ārkārtas dienesti dzēšanā iesaistīja helikopterus. Dzēšanu apgrūtināja stiprie vēji, kas sasniedza ātrumu 14 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu