Kolkā otrdien novērota pamatīga krusa (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolkā otrdienas rītā ne tikai pamatīgi lijis, bet novērota arī krusa, kura atgādina sniega segas veidošanos. Sociālajos tīklos ievietotajās fotogrāfijās redzams, ka krusa pārklāj zaļo zāli, kā arī ietekmē braukšanas apstākļus uz ceļa. Tajā pašā laikā cilvēki turpina smieties par vasaru Latvijā, kurai raksturīgas visu gadalaiku iezīmes.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, nokrišņi Kolkā naktī uz otrdienu sasniedza 32 milimetrus, un tas ir vairāk nekā trešdaļa no mēneša nokrišņu normas.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet vietām līs spēcīgi un pērkona pavadībā, prognozē sinoptiķi.

Iepriekšējās diennaktīs spēcīgi lija valsts austrumu daļā - kopējais nokrišņu daudzums plašā teritorijā pārsniedza 30 milimetru. Tostarp Gulbenē un Skrīveros no sestdienas līdz pirmdienas pēcpusdienai bija aptuveni 54 milimetri nokrišņu, Alūksnē - pat 73,5 milimetri jeb 80 procentu no mēneša normas.

Iespējams, trešdien un ceturtdien Latgalē un Vidzemes austrumos ilgstoši līs, turklāt pastāv risks, ka līs tik daudz, ka dažas upes izies no krastiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu