Itālijā pēc zemestrīces no gruvešiem izglābj trīs mazus brālīšus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc postošās zemestrīces Iskijas salā Itālijā no gruvešiem izglābti trīs brālīši - 11 gadus vecais Kiro, astoņgadīgais Matiass un septiņus mēnešus vecais Paskvāle, ziņo BBC.

Pirmdienas vakarā Itālijas salu satricināja četru magnitūdu zemestrīce. Tajā gāja bojā divas sievietes, bet vēl 39 cilvēki tika ievainoti. Vismaz 1500 cilvēki zaudējuši mājas, aplēsis laikraksts «Il Messaggero».

Kādai ģimenei šis notikums pēc milzu izbailēm tomēr beidzies pozitīvi - glābējiem no gruvešiem izdevās atbrīvot visus trīs tās bērnus. Puiku tēvs, kurš visu nakti pavadīja, palīdzot glābējiem rakties cauri gruvešiem, pēc vecākā dēla izglābšanas ar asarām acīs apskāvās ar radiniekiem.

Divi vecākie puikas pēc pirmā zemestrīces grūdiena paslēpās zem gultas, bet, zemestrīcei pieņemoties spēkā, tika iesprostoti zem gruvešiem.

Ap plkst. 4 tika izglābts jaunākais brālītis Paskvāle. Nākamajā rītā pienāca Matiasa kārta, bet plkst. 14.12 pēc vietējā laika no gruvešiem izvilka vecāko brāli Kiro.

Glābēji visu laiku runāja ar brāļiem. «Brīdi bija klusums, viņi bija noguruši,» stāsta glābēju pārstāvis Luka Kari. «Tad viņi atkal sāka runāt, un tas mūs nomierināja.»

Iskijas salā ir apmēram 50 000 iedzīvotāju, un to ļoti iecienījuši tūristi. Sākoties zemestrīcei, daudzi no tiem atradās salas restorānos un bāros.

Zemestrīcē bojā gāja kāda vecāka gadagājuma sieviete, kurai baznīcā uzkrita virsū apmetums. Vēl viena mirusī tika atrasts citas ēkas gruvešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu