Karību reģiona iedzīvotāji gatavojas desmitgades spēcīgākajai viesuļvētrai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karību salu iedzīvotāji iepērk pārtikas krājumus un aizbarikādē māju durvis, gatavojoties pēdējās desmitgades spēcīgākajai viesuļvētrai. «Irma» ir visaugstākās - piektās - kategorijas viesuļvētra, kas varētu nodarīt «katastrofālus» postījumus, vēsta raidorganizācija BBC.

Vētra izveidojās virs Atlantijas okeāna, bet tagad virzās uz sauszemi. Vētras «acs» šonakt skāra Barbudas salu, kurā dzīvo apmēram 2000 cilvēku. Lielākais vēja ātrums sasniedza 250 kilometrus stundā, taču nemierīgie laika apstākļi sabojāja mērījumu ierīci, līdz ar ko turpmāki mērījumi netika izdarīti.

Drīz vētra sasniegs Līvarda salas, bet vēlāk pārvietosies Puertoriko un Dominikānas virzienā.

Foto: Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps izsludinājis ārkārtas stāvokli Floridas štatā, Puertoriko un ASV Virdžīnu salās, ko apdraud «Irma». ASV pavisam nesen satricināja viesuļvētra «Hārvijs» un tās izraisītie plūdi, kuru dēļ vairāki desmiti cilvēku gāja bojā un tūkstošiem citi zaudēja mājas.

«Mēs empātiski lūdzam cilvēkus evakuēties,» paziņoja Monro apgabala Floridā avārijas dienesta vadītājs Mārtins Senterfits. «Nevar atļauties palikt uz salas, kad jūsu virzienā dodas piektās kategorijas viesuļvētra.»

Bahamu salās notiek «lielākā evakuācija to vēsturē», kā norādīja premjers Hūberts Minniss. Trešdien dienvidaustrumu salās dzīvojošie ar lidmašīnām tiks nogādāti Bahamu galvaspilsētā Naso, kur situācija ir drošāka.

Tūkstošiem cilvēku evakuēti no apdraudētajiem reģioniem. Iedzīvotāji steidzās nopirkt ūdens, pārtikas un pirmās nepieciešamības preču rezerves, atstājot veikalu plauktus tukšus.

Vairākās salās, tai skaitā tūristu iecienītos kūrortos, slēgtas lidostas. Cilvēki aicināti doties uz publiskajām patversmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu