Aculiecinieki par supervētru «Irma»: «Troksnis ir apokaliptisks»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karību jūras salu iedzīvotāji un tūristi ziņo par «apokaliptisku» troksni un šausmu filmām līdzīgām ainām, ko aiz sevis atstājusi piektās kategorijas viesuļvētra «Irma». Postošā dabas katastrofa, kas jau prasījusi vismaz deviņu cilvēku dzīvības, virzās uz Floridas štatu ASV.

«Visi ir evakuēti un slēpjas betona kāpņu telpā kādā ēkā,» no Senmartēnas salas tvītoja brits Alekss Vūlfols. «Vēja gaudošana ir neprātīga. Lūdzu Dievu, lai tas drīz beigtos!»

«Iespējams, šis būs mans pēdējais tvīts, jo pazudusi elektrība un troksnis ir apokaliptisks. Tā ir kā filma, ko nekad negribētu redzēt,» vēlāk rakstīja tūrists.

Vētra Senmartēnā sagrāvusi ēkas un pārrāvusi elektrības vadus. «Irma» ir tik spēcīga, ka to fiksējuši seismometri, ar kuriem parasti mēra zemestrīces, vēsta «The Independent».

Visbīstamākie vēji ir netālu no vētras «acs», kas pārbrāzās pāri ziemeļu Virdžīnu salām un turpināja ceļu uz Puertoriko ziemeļu daļu.

«Tas, ko mēs piedzīvojām, bija kā šausmu filmā,» raidorganizācijai BBC stāsta Barbudas salas iedzīvotāja. «Cilvēki skrēja no mājas uz māju. Un virs mūsu galvām lidoja automašīnas. Un konteineri - 12 metrus gari konteineri - uz visām pusēm.»

«Cilvēki burtiski centās piesiet sevi pie māju jumtiem ar virvi, lai neaizlidotu,» viņa atceras aizvadītās nakts šausmas.

«Pagājusī nakts man bija briesmīga pieredze,» BBC žurnālistiem atzīst jauna meitene no Barbudas. «Mamma raudāja. Mani pamodināja brālis. Biju pārbijusies.»

«Kad vējš bija ļoti stiprs, mums nācās glābt trīs gadus vecu bērnu,» stāsta ugunsdzēsības dienesta darbinieks, kurš piedalījās glābšanas darbos. «Mēs sev teicām - tur ir bērns, mums ir jāiet laukā. Un, kamēr mēs bijām laukā, tika nopūsts ugunsdzēsības dienesta jumts, kas vēl vairāk pārbiedēja vīrus. Bet mums bija darbs, kas jāpaveic, un mēs to darījām no visa spēka, zinot, ka tas ir mūsu pienākums - kalpot Antigvai un Barbudai.»

Sociālo tīklu lietotāji dalās ar fotogrāfijām un video, kuros redzama vētras plosīšanās un tās atstātās sekas - sadauzītas automašīnas, zemē guloši māju apmetuma fragmenti un nogāzti koki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu