Vētras «Irma» fenomens: okeāns atkāpjas no krastiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viesuļvētra «Irma» bija tik spēcīga, ka izraisīja retu dabas fenomenu - lika Atlantijas okeānam atkāpties no Bahamu salas Longailendas krastiem, vēsta «The Washington Post».

«Nespēju tam noticēt,» sociālajos tīklos raksta kāda salas iedzīvotāja. «Šī ir Longailenda Bahamās, un okeāna ūdens ir pazudis!»

Viesuļvētras «Irma» vēji bija tik spēcīgi, ka atvilka ūdeni no krastiem. Šī parādība piektdien un sestdien tika novērota Bahamās, bet svētdien sasniedza Floridas pierasti.

Sestdien Bahamās stiprie vēji pūta no dienvidaustrumiem un ziemeļaustrumiem. Ūdens tika aizpūsts no salas ziemeļrietumu puses. Tas pats svētdien notika Floridas piekrastē, kur vējš pūta no austrumiem un līdz ar to ūdens tika aizpūsts uz rietumiem - projām no krasta.

Tajā pašā laikā citās vietās ūdens daudzums palielinājās. Vislielākajā apmērā tas bija vērojams reģionos, virs kuriem pārvietojās vētras centrs, kur spiediens ir viszemākais.

Meteorologi mierina, ka ūdens atkāpšanās šajā gadījumā neliecina par cunami tuvošanos. Taču nav ieteicams doties pārāk tālu aiz parastās krasta līnijas, jo ūdens var jebkurā brīdī sākt plūst atpakaļ.

Longailendā, Bahamu salās, «pazudušais» ūdens atgriezās jau sestdien. Floridā tas būs atpakaļ, kad vētras centrs pavirzīsies vairāk uz ziemeļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu