Parīzes policija raida asaru gāzi uz protestētājiem pret darba tirgus reformām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzes policija otrdien pielietoja asaru gāzi pret demonstrantiem, kas viņus apmētāja ar petardēm protesta laikā pret prezidenta Emanuela Makrona iecerētajām darba likumdošanas izmaiņām.

Kā pavēstīja policija, protestā piedalījušies 24 000 cilvēku un aizturētas trīs personas.

Tikmēr raidorganizācija «Franceinfo» atsaucas uz valsts lielākās arodbiedrības CGT sniegtajiem datiem, ka demonstrācijā Parīzē piedalījušies 60 000 cilvēku. Gājieni notikuši arī citās Francijas pilsētās.

CGT bija aicinājusi dzelzceļa darbiniekus, studentus un ierēdņus piedalīties 4000 streikos un 180 protestos visā valstī.

Makrons vēlas reformēt Francijas darba tirgu, lai Franciju padarītu pievilcīgāku gan vietējām kompānijām, gan ārvalstu investoriem, kas sen sūdzas par striktajiem darba likumiem un arodbiedrību lielo ietekmi.

Makrons reformas paredz dot kompānijām lielāku elastību sarunās ar darbiniekiem par darba nosacījumiem un apstākļiem, kā arī padara vieglāku darbinieku atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu