Barselonā veic evakuāciju no katedrāles aizdomīga mikroautobusa dēļ

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Barselonā otrdien tika evakuēti cilvēki no Svētās ģimenes (Sagrada Familia) katedrāles, policijai veicot pretterorisma operāciju pēc aizdomīga mikroautobusa atrašanas katedrāles apkārtnē, paziņoja Katalonijas reģiona policija.

Pretterorisma operācijas gaitā sprāgstvielu eksperti pārbaudīja šo automobili.

Katalonijas reģiona policijas «Mossos d'Esquadra» preses sekretārs pavēstīja, ka tika evakuēti cilvēki no šīs slavenās baznīcas un ir nobloķētas vairākas ielas, lai policija varētu darboties šajā rajonā.

Policija vēlāk atzina, ka bijusi «viltus trauksme». Tās dēļ bija evakuēti simtiem katedrāles apmeklētāju, kā arī apkārtējo veikalu darbinieku.

Barselonā un Katalonijas piekrastes kūrortpilsētā Kambrilsā 17.augustā tika sarīkoti terorakti, kuros nogalināti 16 cilvēki. Atbildību par šiem teroraktiem uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Spānijā kopš 2015.gada vidus ir spēkā otrs augstākais pretterorisma drošības brīdinājuma līmenis – ceturtais pēc piecu punktu skalas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu