Londonā kanalizāciju aizsprostojis 150 tonnas smags tauku kalns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākajai daļai cilvēku noteikti ir zināms, ka taukus vai eļļu izlietnē liet nedrīkst, tomēr, kā redzams, Londonas iedzīvotāji šo aizrādījumu neņem vērā. To pierāda milzīgs 150 tonnas smags tauku kalns, kas aizsprostojis kādu no pilsētas kanalizācijas caurulēm, vēsta Londonas kanalizācijas apkalpes uzņēmums «Thames Water».

Tauki, kas nokļūst kanalizācijā, nelielas caurules var aizsprostot ļoti ātri, savukārt, sajaucoties ar tualetes papīra atliekām, tie var veidot milzīgus un smagus tauku sablīvējumus, kas stiepjas pat divu futbola laukumu garumā.

Caurules, ko aizsprostojuši šādi tauku korķi, ir ārkārtīgi grūti iztīrīt, jo sacietējot šie tauki kļūst līdzīgi cementam, tāpēc, lai ar tiem tiktu galā, nepieciešama vesela strādnieku komanda un īpašas ierīces.

Lai iztīrītu aizdambēto cauruli, būs vajadzīgas aptuveni trīs nedēļas smaga darba.

«Šis tauku korķis ir lielākais, kādu mēs jebkad esam redzējuši. Tas ir milzīgs monstrs, kas kļuvis ciets kā cements, tāpēc būs vajadzīgi daudzi strādnieki un ierīces, lai to aizvāktu,» komentēja kanalizācijas apkalpes uzņēmuma priekšnieks Mets Rimmers.

Strādniekiem būs jāsagrauj tauku kalns mazākos gabalos ar spēcīgu ūdens strūklu, bet pēc tam tas viss jānogādā pārstrādes uzņēmumā. Dienā iespējams aizvākt aptuveni 25 tonnas tauku, tomēr dažādi apstākļi var darbu apgrūtināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu