Spridzināšanas draudu dēļ Maskavā evakuē desmitiem tūkstošus cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četras dienas Krievijā turpinājās spridzināšanas draudu vilnis. Tā laikā policija saņēma ziņojumus par sabiedriskās vietās - skolās, veikalos un dzelzceļa stacijās - ievietotām sprāgstvielām, kā rezultātā tika evakuēti desmitiem tūkstoši cilvēku. Nevienā gadījumā draudi neapstiprinājās.

(Papildināta ziņa.)

Trešdien spridzināšanas draudi no citām Krievijas pilsētām pārcēlās uz Maskavu, kur nācās evakuēt grezno iepirkšanās centru GUM. Tas atrodas netālu no Kremļa.

Maskavā tika saņemti draudi par spridzekļiem Sarkanajā laukumā, dzelzceļa stacijās, augstskolās un iepirkšanās centros.

Aģentūra «Interfax», atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta par vairāk nekā 15 tūkstošiem evakuētu cilvēku, norādot, ka draudi saņemti teju 20 dažādās iestādēs. Savukārt Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz operatīvo dienestu pārstāvi, vēsta, ka evakuēto cilvēku daudzumus ir vairāk nekā 20 tūkstoši un draudi saņemti par teju 30 sabiedriskām vietām.

Anonīmie zvani saņemti saistībā ar vairākiem tirdzniecības centriem, izglītības iestādēm, dzelzceļa stacijām un citām sabiedriskām vietām. Draudi gan nevienā no gadījumiem nav apstiprinājušies. Par saņemtajiem zvaniem esot sākts kriminālprocess.

Viltus zvani, kuros paziņots par spridzināšanas draudiem sabiedriskās ēkās, visā Krievijā saņemti jau kopš svētdienas.

Kremļa laikraksti notikušajā vaino hakeru uzbrukumu. Policijai draudi par spridzekļiem sabiedriskajās vietās tika izteikti ar iepriekš ierakstītu balss ziņojumu palīdzību, vēsta raidorganizācija BBC. Stavropolē vien tika saņemti apmēram 1500 šāda veida zvanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu