800 leļļu no klasikas līdz avangardam. Ielūkojies pirmais!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14.09 līdz 17.09. Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā (Uzvaras bulvāris 2a) Ināras Liepas ceļojošais leļļu mākslas muzejs organizē leļļu mākslas festivālu, kas pulcēs vairāk nekā 800 profesionālu mākslinieku autordarbu no klasikas līdz avangardam. TVNET bija tā iespēja ielūkoties izstādē pirms tās atklāšanas!

Festivāls veltīts jauno materiālu, 3Dtehnoloģiju izmantošanai leļļu mākslā un dizainā, un tā tēma ir «Uz vēja spārniem».

Māksliniece Darja Semjonova uzskata, ka festivāla tēma ir ļoti interesanta un tuva Latvijai. Lelles māksliniecei nenozīmē rotaļlietas. Viņa cilvēku atveidus izstrādā arī rotās. Lelli var arī nopirkt, lai tā kalpo kā interjera objekts un sargā māju.

Māksliniece Krista Ķipure stāsta, ka izbauda gan lelles izveidošanas procesu, gan arī pašu galarezultātu. Veidošanas procesā iezogas arī šaubu mirkļi, kad nevar paredzēt, kāds būs galaiznākums. Gandarījums rodas leļļu izstādīšanas brīdī un kad apkārtējie cilvēki priecājas un novērtē. Krista Ķipure uzskata, ka mākslas veidi nepārtraukti apmainās ar informāciju, tādēļ ir jāapmeklē pēc iespējas vairāk izstāžu. Tas spēj iedvesmot!

Abas mākslinieces atklāj, ka bērnībā lelles nebija ierasta lieta, un nosmej, ka droši vien tādēļ arī pašas tās tagad veido.

Festivāla organizatore un idejas autore Ināra Liepa piemitina, ka izstādē piedalīsies 90 mākslinieku no 15 valstīm. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 800 mākslas objektu.

Plašāku informāciju par šo notikumu var meklēt www.dollart.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu