Gatavojies WALMARK iešanas sacensībām kopā ar Tvnet

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rokas Lukoševičius

Lai iesildītos un sagatavotos WALMARK iešanas sacensībām, kas Jūrmalā norisināsies jau 23. septembrī, Tvnet ir sagatavojis īpašu sacensību vingrinājumu, kuru aicina tevi veikt kopā ar sacensību vadītāju Armandu Simsonu un to idejas autori Vladu Musvydaiti.

W – Walk

Lai iesildītos garākai pastaigai, sāc ar dažu minūšu iešanu nesteidzīgā solī.

W – Izveidot burtu W kopā ar draugu

Kopā ar pastaigu biedru izveido ar rokām W burtu – nostājies viņam blakus sākumpozīcijā kājas kopā un rokas gar sāniem, veiciet vingrinājumu, vienlaicīgi sperot soli sānis prom vienam no otra un paceļot rokas augšā tā, lai tās saskartos, tādējādi veidojot W burtu.

W – #Walk15

Atkal dodies īsā, dažu minūšu pastaigā.

T – Tupies

Pietupies, turot pēdas cieši piespiestas zemei, bet rokas izstieptas taisni priekšā. Saglabā līdzsvaru, atrodoties šajā pozīcijā 5-10 sekundes.

V – Vingro

Nostājies sākumpozīcijā kājas plati un rokas augšā. Saplaukšķini plaukstas virs galvas. Pagriežot vidukli pa labi, virzi rokas sānis un tad lejup, vienlaikus atgriežoties pozīcijā ar skatu uz priekšu. Vingrojuma laikā pēdas paliek cieši piespiestas zemei. Vingrojumu veic vairākas reizes. Pēc tam atkārto, pagriežot vidukli uz otru pusi.

N – Normāli lēkt

Foto: Rokas Lukoševičius

Lec ar taisnām kājām, pirkstgalus nedaudz pavelkot uz augšu.

E – Elkonis un ceļgals

Nostājies sākumpozīcijā kājas plati, rokas gar sāniem. Virzi kreisās rokas elkoni pret labās kājas celi, tad atgriezies sākumpozīcijā un atkārto ar pretēju roku un kāju. Pildi vingrinājumu, uzturot sev piemērotu tempu.

T – Trenēt tricepsu

Vingrinājuma izpildei būs nepieciešams krēsls, soliņš vai kāds cits stabils objekts. Nostājies pret to ar muguru un atspriedies ar taisnām rokām. Iztaisno kājas, muguru un ķermeni tā, lai atbalsts būtu uz papēdi. Saliecot rokas 90 grādu leņķī, iesēdies tā, lai dibens nepieskartos zemei, atgriezies sākumpozīcijā un ritmiski izpildi vingrinājumu vairākas reizes.

L – Labrīt!

Nostājies ar seju pret savu partneri un soļo viņam pretī, paejot garām, paceļot taisnu roku augšā, sasitiet plauktas tā, it kā sveicinātos. Atkārtojiet vingrinājumu vairākkārt, mainot rokas.

V – Vari!

Pirms uzsākt iešanu, jāietrenē arī plaušas un jāvelta sev uzmundrinošs sauciens, tādēļ ejot pacel rokas augšup un pilnā balsī kliedz «Jā!»

Tagad tu esi gatavs WALMARK iešanas sacensībām! Tiekamies 23. septembrī Jūrmalā. Dalība ir bez maksas, ir tikai jāreģistrējas.

Piesakies pats un piesaki savu ģimeni www.walk15.lv

Foto: Rokas Lukoševičius
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu