Mākslinieks Rodžers atklāj, kāpēc krāsojas un valkā parūku

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

«Mans ķermenis ir kā audekls, es uz tā lieku, ko gribu. Taču būtībā tas esmu es, man ir tikai uzlikta kaut kāda atribūtika. Esmu parasts puisis, kurš nācis no Juglas un pagalmā «tusēja» tāpat kā visi pārējie. Jā, varbūt man ir vēl viena personība, taču tādas ir visiem,» televīzijas «STV Pirmā!» raidījumā «Sieviete. Personīgi» Dainai Jāņkalnei atzīsies Rodžers – puisis, kuru cilvēku pūlī nav iespējams nepamanīt. Viņš tērpjas spilgti, sievišķīgi, Rodžera seju klāj bieza grima kārta, bet galvu rotā neparasta parūka. Pats viņš sevi dēvē par mākslinieku.

Rodžers neslēps, ka ne reizi vien atšķirīgā izskata dēļ saņēmis arī draudus savai dzīvībai un veselībai, taču puisis drosmīgi atzīst, ka viņam ir interesanti vērot citu cilvēku reakciju, viņu ieraugot. «Man ir interesanti redzēt, vai viņi nobīstas, vai viņiem patīk, un to, kā viņi skatās uz mani. Cilvēki ir tiki dažādi. Ir tādi, kuriem mans izskats izraisa agresiju, kas, godīgi sakot, man šķiet dīvaini. Nu kā viņi var dusmoties par to, kas man ir mugurā! Es saprastu, ja es būtu briesmonis un man būtu briesmīga personība, bet viņi dusmojas par to, kas man ir mugurā, un neredz neko vairāk par parūku un lūpu krāsu. Taču tur apakšā ir cilvēks,» raidījumā savās pārdomās dalīsies Rodžers.

Savukārt pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs komentēs, ka mūsu sabiedrībā ir pieņemami, ja sieviete uzvelk vīrieša kreklu vai drēbes, turpretim, ja vīrietis priekšroku dod sieviešu tērpiem, tas tiek uzskatīts par nepieņemamu. Eksperts skaidros, ka fobiju pārņemtajiem cilvēkiem nav bail no citādajiem, tiem esot bailes pašiem no sevis, no tā, ka viņā pašā ir kaut kas no tā cilvēka īpašībām, no kura viņš tik ļoti baidās. Tāpēc šis cilvēks labāk iet sist citādo cilvēku, nevis strādā savas personības pieņemšanai. Par ļaudīm, kas uzdrošinās dzīvot citādāku dzīvi par spīti klajai agresijai un pazemojumiem, skaties jau šovakar, STV Pirmā! raidījumā «Sieviete. Personīgi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu