Aminata Grieta - aktrise ar karstām afrikāņu asinīm un latviešu pieticību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar izrādi «Svinības» aizvien lielāku popularitāti un atpazīstamību iegūst jaunā aktrise Aminata Grieta Diarra. TVNET devās satikt Aminatu, un izbaudīja rudenīgu pastaigu pa aktrises bērnības rajonu.

Līdz ar izrādi «Svinības» aizvien lielāku popularitāti un atpazīstamību iegūst jaunā aktrise Aminata Grieta Diarra. TVNET devās satikt Aminatu, un izbaudīja rudenīgu pastaigu pa aktrises bērnības rajonu.

Kā sarunas vietu mēs izvēlējāmies Maskavas forštati, jo Aminata šeit uzauga. Jaunā aktrise dalās savās pārdomās, ka tieši šis Rīgas rajons viņai ir nozīmīgs. Šajā pašā rajonā dzīvo Aminatas vecmāmiņa. Jaunā aktrise piemin, ka arī viņas māsa vēl joprojām šo rajonu sauc par savām mājām. Šajā pašā rajonā Aminata uzsāka savas skolas gaitas, kā arī iestājās savā pirmajā augstkolā.

Kavējoties savās mīļākajās bērnības atmiņās, par Maskavas forštates rajonu, aktrisei tā saistās tikai ar labām atmiņām. Jo bērnībā šeit tika pavadīts laiks kopā ar draudzenēm. Šī rajona parki bija īpaši ar to, ka ģeogrāfijas stundās šeit varēja nākt un pētīt koku lapas. Aminata atceras, ka arī pirms skolas gaitu uzsākaanas šajā rajonā, mēdza pavadīt pastaigas kopā ar savu mammu.

Aminata ir dzimusi Daugavpilī. Viņa stāsta, ka tieši šajā pilsētā dzīvo viņas vecmāmiņa un vecaistēvs.

Aktirises ciltraksti ir diezgan dažādi. Aminatas mamma ir Latvijas poliete, un aktrise pati piebilst, ka viņā virmo asiņu mikslis. Senčos ir poļi, lietuvieši, latvieši, un aktrises tēvs ir no Āfrikas. Pati Aminata nekad nav bijusi Āfrikā, taču sapņo, ka kādu dienu izdosies tur nokļūt.

Uz jautājumu par dažādajām kulturām, kuras ir aktrises saknēs, Aminata atbild, ka viņā mīt latviešu pieticība. Bet tajā pašā laikā, strīdos atklājas viņas āfrikāņu saknes.

Dodoties pastaigā pa Maskavas forštati, intervijas laikā nonācām līdz Aminatas skolai - Andreja Pumpura 11. pamatskolai. Šeit aktrise mācījās no 3. līdz 7. klasei. Aminata stāsta, ka tieši šajā skolā klasesbiedri viņu ļoti labi uzņēma, un viņa ātri vien spēja iejusties klases kolektīvā. Turpinot tematu par skolas gaitām, Aminata piebilst, ka viņa bija aktīvs bērns. Aminata bija iecienījusi piedalīties dažādos skolas konkursos. Pamatskolas laikā aizrāvās arī ar tautas dejām, kā arī paspēja dziedāt gan korī, gan ansamblī.

Kā iecienītākos mācību priekšmetus Aminata min literatūru, mūzikas stundas, kā arī sportu. Fizika, matemātika un ķīmija ierindojās pie priekšmetiem, kuri ne visai padevās.

Jautājot par lielāko šarmu aktrises profesijā, Aminata atzīst, ka viņai vēl ir grūti nosaukt sevi par aktrisi, jo vēl līdz galam nejūtas šī vārda cienīga. Kā vienu no profesijas šarmiem viņa min, ka, veicot šo darbu, ir iespēja paraudzīties uz vienkāršām lietām no citas perspektīvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu