Kalifornijas ugunsgrēku šausmas: sieva nomirst vīra rokās, baseinā slēpjoties no liesmām

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atklātībā nonācis skumjš stāsts no Kalifornijas, kur tūkstošiem hektāru lielā platībā plosās savvaļas ugunsgrēki. Ugunsnelaime uz mūžu izšķīra kādu pāri, kas no liesmām centās patverties peldbaseinā, virs ūdens izbāžot tikai seju, lai varētu paelpot, vēsta «The Independent».

Armando un Karmena Berizi bija precējušies 55 gadus. Viņi noīrēja māju kalna galā Santarosā, Kalifornijā, kur atpūsties ar bērniem un mazbērniem.

Berizu znots Luiss Okons sacīja, ka lielāko daļu dienas pirms traģiskajiem notikumiem ģimene pavadīja laukā pie peldbaseina, spēlējot spēles un laiskojoties. Taču, kad pēc pusnakts Armando Berizs izslēdza mājā gaismu un gatavojās doties pie miera, viņš laukā pamanīja sarkanu blāzmu. Izgājis laukā, viņš ieraudzīja, ka mājas priekšējā pagalmā plosās liesmas.

«Grūti izskaidrot, ja neredzējāt to savām acīm,» vēlāk stāstīja Armando. «Tikai 30 vai 40 sekunžu laikā tas mainījās no gruzdēšanas līdz liesmām, kas mūs pilnībā apņēma.»

Mājā tobrīd atradās pieci cilvēki - Berizu pāris, kā arī viņu meita ar vīru un bērnu. Sakāpuši trīs mašīnās, viņi gribēja doties prom no degošās mājas.

Taču, sasniedzot kalna pakāji, Okons saprata, ka Berizi viņam vairs neseko. Viņu ceļu bija aizšķērsojis nokritis degošs koks, tāpēc laulātais pāris atgriezās atpakaļ mājā.

«Viņi sadevās rokās un ielēca baseinā,» teica Okons. Berizu pāris peldbaseinā pavadīja vairākas stundas. Armando turējās pie baseina malas, bet Karmena bija pieķērusies vīram. Visas nakts garumā viņi pa laikam pārvietojās no viena baseina gala uz otru, lai izvairītos no milzīgā karstuma. Virs ūdens viņi izbāzuši tikai degunu un muti, lai varētu paelpot.

Ap septiņiem rītā Karmena Beriza nomira vīra rokās, nespējot izturēt karstumu un dūmus.

Vīrs ar viņu palika vēl vairākas stundas, kamēr uguns noplaka. Pēc tam viņš devās lejā no kalna, kur satika ugunsdzēsējus. Ugunsdzēsēji Berizu meitas ģimenei nodeva informāciju, kurā slimnīcā atrast tēvu, un pavēstīja briesmīgās ziņas, ka ugunsnelaime prasījusi mātes dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu