Video: Rallija auto dramatiskais lidojums pāri skatītājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Rallijs neapšaubāmi ir aizraujošs autosporta veids. Skatītāju pūļi gan vairs nepārplūdina trases malas kā astoņdesmitajos gados, kad rallijā valdīja svilpjošie un rēcošie B grupas monstri, taču tāpat netrūkst cilvēku, kuriem labpatīk vērot, kā meistarīgi braucēji pa koplietošanas ceļiem traucas neierasti lielā ātrumā.

Ātrums rallijā patiešām brīžiem ir grūti aptverams. Pat ziemā spēkrati uz apledojuša ceļa nereti traucas ar vairāk nekā 200 kilometriem stundā. Likumsakarīgi, ka šādos apstākļos katra mazākā kļūda var izvērsties traģēdijā vai vismaz nervus kutinošā situācijā ar laimīgām beigām. Tieši tā noticis Jolly rallijā Itālijā pirms trim gadiem, kad Renault Clio pilots nedaudz par ātru iebrauca līkumā, izslīdēja no trases un par auto tālāko virzību nebija noteicējs. Auto kūleņoja, gaisā mezdams virsbūves detaļas un zemes vālus, un tikai laimīgas sagadīšanās pēc neuzkrita trases malā sēdošajiem skatītājiem. Arī Clio ekipāža no samīcītās mašīnas izkāpa netraumēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu