Vētra «Ofēlija» Īrijā prasījusi trīs cilvēku dzīvības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vētra «Ofēlija», plosoties Īrijā, prasījusi trīs cilvēku dzīvības, ziņo NPR. Stiprā vēja dēļ nogāztie koki izraisījuši elektroapgādes pārrāvumus, un cilvēki drošības apsvērumu dēļ mudināti palikt iekštelpās.

Voterfordas grāfistē kāda sieviete gāja bojā, kad viņas automašīnai uzgāzās stipro vēju nogāzts koks.

Savukārt apmēram 30 gadus vecs vīrietis nomira negadījumā, Tiperērijas grāfistē ar motorzāģi cenšoties atbrīvot ceļu no nokrituša koka.

Arī trešā upura dzīvību laupījis krītošs koks, kas uzgāzies viņa automašīnai.

Pirmdien «Ofēlijas» dēļ tika pārtraukte elektroapgāde 360 000 māju un uzņēmumu Īrijā. Pārrāvumus lielākoties izraisījusi koku uzgāšanās elektrības vadiem.

Pirmdien un otrdien Ziemeļīrijā vētras dēļ slēgtas skolas.

«Ofēlija» sasniedza Īrijas teritoriju pirmdien plkst.12 pēc Latvijas laika, vēja ātrumam brāzmās pieņemoties spēkā līdz 150 kilometriem stundā (41 metram sekundē).

«Ofēlija» ir pirmais tropiskais ciklons novērojumu vēsturē, kas sasniedza trešās kategorijas viesuļvētras spēku tik tālu ziemeļos un tik tuvu Eiropai. Tiesa, tagad «Ofēlija» jau zaudējusi daļu no sava spēka un vairs nav uzskatāma par viesuļvētru, bet vētru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu