Saistībā ar Maltas žurnālistes slepkavību aiztur desmit cilvēkus

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltas policija aizturējusi cilvēkus aizdomās par žurnālistes un korupcijas atmaskotājas Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavību, oktobrī uzspridzinot viņas automašīnu, vēsta raidorganizācija BBC. Vispirms tika ziņots par astoņiem aizturētajiem, bet neilgi pēc tam Maltas valdība izziņoja, ka aizturēti vēl divi cilvēki.

Visi aizturētie ir Maltas pilsoņi, paziņoja premjers Džozefs Muskats. Lielākā daļa no aizturētajiem ir iepriekš sodīti. Policijas rīcībā ir 48 stundas, lai nopratinātu aizturētos.

Mediji vēsta, ka izmeklēšana, acīmredzot, turpinās, jo policija un bruņotie spēki norobežojuši Marsu, nelielu pilsētiņu netālu no Valletas.

Aizdomās turamo aizturēšanā piedalījās Maltas policija, bruņotie spēki un drošības dienests.

53 gadus vecā žurnāliste, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas tēmas, tika nogalināta 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Maltas valdība piedāvāja viena miljona eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atklāt viņas slepkavību. Tika pieaicināti arī starptautiskie izmeklētāji, tostarp ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Dafne Karuana-Galicia atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu, kurā bija iejaukti arī divi Maltas valdības ministri un kas galu galā noveda pie parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām jūnijā. Karuanas-Galicijas apsūdzētie politiķi nolieguši vainu, un deviņu mēnešu laikā pirms nāves pret žurnālisti tika ierosinātas 36 lietas par apmelošanu, ziņo raidorganizācija SKY.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu