Video: kādreiz sadursmju drošības testos izmantoja cilvēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Mūsdienās jaunie auto tiek vērtēti ne tikai pēc dizaina un veiktspējas, bet arī pēc tā, cik zvaigznītes tas saņēmis EuroNCAP (Eiropas jauno auto novērtēšanas programma) sadursmju drošības testos.

Jauna auto izstrādes procesā ražotāji veic apjomīgas avāriju datorsimulācijas, kā arī iekšējos testus, lai pārliecinātos, ka radītais produkts ir drošs, iespējami labi sargās braucējus un EuroNCAP testos tiks sasniegts iespējami labākais rezultāts. Tas ir vienlīdz atkarīgs gan no mašīnas konstrukcijas, gan aprīkojumā iekļautajiem aktīvajiem un pasīvajiem drošības elementiem.

EuroNCAP ir izstrādāta noteikta metodika, kā tiek vērtēts auto, bet līdz rezultātam nonākt nebūtu ne uz pusi tik vienkārši, ja testos netiktu izmantoti manekeni. Tieši pateicoties tiem, eksperti var noteikt, kādas slodzes iedarbotos uz cilvēku konkrētā avārijas situācijā, un kādas būtu viņa izredzes negūt dzīvībai bīstamas traumas. Tomēr ne vienmēr automobiļu drošības līmenis ticis pārbaudīts testu laboratorijās un ar manekeniem salonā. Kā pierāda zemāk pievienotais video, bija laiki, kad avārijas situācijas tika simulētas dabīgos apstākļos, ar automobiļiem, kam pie stūres sēž īsts, dzīvs cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu