Pārvērtības! «Sievietes, kuras sargā...» virsniece Jana: Latvijas armija ir mana pareizā izvēle!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsu brīnišķīgajai valstij Latvijai par godu TVNET radījis projektu «Sievietes, kuras sargā...»! Jums četras nedēļas būs iespēja iepazīt dāmas, kuru ikdiena paiet militārajā sfērā, pārraugot un sargājot mūsu zemes drošību. Mēs uzrunājām – viņas piekrita ļauties nelielai lutināšanai, ko visas ir pelnījušas! Laiks pirmajai pārvērtību varonei – burvīgajai Sauszemes spēku kājnieku brigādes virsniecei Janai Benetei (35).

Septiņpadsmit gadu armijā, pieredze Afganistānā

Kad lasījām Janas pieteikumu pārvērtībām, nenoliedzami viens no svarīgiem aspektiem, kāpēc iespēja tika viņai, bija fakts, ka Latvijas armijā viņa ir pavadījusi 17 gadus! Kā mums pēcāk atklāja Jana, militārā sfēra nebūt nav bijusi bērnības sapnis – ilgu laiku viņas sirdi saistīja mūzikas pasaule. «Bet tad

man prātā ienāca, ka varu sevi iedomāties arī policistes formā.

Tobrīd drīzākie iestājeksāmeni – jauno kadetu atlase notika Aizsardzības akadēmijā, tāpēc, izturot pārbaudījumus, man bija skaidrs savs karjeras ceļš,» par militārās karjeras sākumu «Egoistei» stāsta Jana.

Paskatoties uz šarmanto Janu, pat prātā neienāk, ka šī sieviete ir devusies misijā Afganistānā. «Divas reizes dienesta laikā esmu piedalījusies starptautiskā operācijā Afganistānā ISAF ietvaros. Uzskatu dalību misijās par ļoti vērtīgu dienesta pieredzi. Daudz mācījos no citu valstu kolēģiem. Viens visu nevar zināt, tāpēc ir labi, ka dažādu valstu armijas dalās savās zināšanās, tādējādi stipri kļūstam visi kopā!» šo laiku atceras pārvērtību dalībniece. Vai misija ir ko mainījusi viņas dzīvē? «Misijas daudz ko mainīja manos dzīves uzskatos.

Bija brīži, kad misijas laikā biju morāli nogurusi, bet domas par mājām mani vienmēr spēja atgriezt

dienesta sliedēs,» smaidot atbild Jana.

Foto: privātais arhīvs

Uz jautājumu, vai kādreiz šis amats nav pārāk noslogojis Janas ikdienu un nav raisījis pārdomas un šaubas, viņa smaidot stāsta: «Jā, atzīšos, dienesta laikā ir gan bijusi vēlme mainīt darbu, bet pēc dziļākām pārdomām dienests vienmēr ir ņēmis virsroku! Es pārzinu savu darbu, un man patīk tas, ko daru. Patīk izaicinājumi.

Ir sajūta, ka dienests ir mana pareizā izvēle.

Domāju, ka visu savu dzīvi pavadīšu Latvijas armijā!»

Ko tad Jana ieteiktu sievietēm, kuras vēl domā vai šaubās par šāda veida karjeru? «Rūpīgi pārdomāt izvēli. Minstināšanās ir svarīga zīme. Katra karavīra apmācībā tiek tērēti līdzekļi un ieguldīts milzīgs darbs. Ir alternatīvi veidi, kā iegūt piedzīvojumus un īslaicīgu armijas sajūtu. Bet tām, kuras tomēr izšķiras par labu dienestam, novēlu izturību un mērķtiecību!»

Foto: privātais arhīvs

Janas pārvērtības: maigums un bezgalīgs romantisms

Jana ilgi domāja, vai atsaukties TVNET pārvērtību aicinājumam, tomēr beigās ziņkārība un vēlme sajusties skaistai ņēma virsroku un Jana mums atrakstīja. «Devos uz pārvērtībām pirmkārt kā sieviete, kura vēlējās vienu dienu veltīt savai labsajūtai, jo, esot bērnu kopšanas atvaļinājumā, pietrūka laika tikai sev. Arī dienesta laikā ikdienā nesanāk īpaši saposties, jo dienas paiet, valkājot formastērpu,» savu motivāciju atklāj dalībniece.

Pārvērtības notika sadarbībā ar TVNET ilggadīgo partneri skaistumkopšanas jomā - salonu «HAIRRIGA».

Janas matu meistare, «HAIRRIGA» friziere Evita:

«Mati bijuši pakļauti stiprai bojàšanai, mèģinot tos no tumšiem padarīt gaišus. Tāpēc nedaudz iekràsoju šķipsnas un ar gaišo pèrļu toni neitralizèjàm dzelteno matu toni.»

Foto: privātais arhīvs

Janas vizāžiste Svetlana:

«Sievietei ir ļoti laba sejas āda. Vakara grimam es izvēlējos toni, kas ir tuvs viņas dabiskajam, un akcentēju to ar tumšākām sejas kontūrām, kā arī izvēlējos brūnos toņus ar rose gold akcentiņu acīm, kas piešķīra odziņu visam un, manuprāt, saskanēja ar visu vizuālo tēlu - gan blondo matu toni, gan izvēlēto kleitu.»

Tērpu izvēle notika veikalā «Phase Eight». Sapratām, ka šai dāmai ir vajadzīgs kas maigs un izteikti romantisks! Maigi rozā kleita ar ziedu izšuvumiem nedaudz zem celīša izcēla gan augumu, gan blondos matus. Protams, elegantais akcents matos visu koptēlu padarīja vēl neatvairāmāku.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jana par pārvērtībām: Sajutos ļoti gaidīta un lutināta!

«Liels, liels paldies pārvērtību radošajai komandai par iespēju vēlreiz sajusties skaistai un sievišķīgai! Es patiešām izbaudīju šo dienu un jūtos skaista! Iemācījos daudzus jaunus knifiņus, kā padarīt sevi skaistāku ar minimālām pūlēm. Vislielākais pārsteigums man pašai bija spilgtais acu ēnojums, kas manu skatienu padara tik valdzinošu. Sajutos ļoti gaidīta un lutināta. Tas man bija ļoti svarīgi, veltīt vienu dienu pašai sev!»

Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Es novēlētu visiem latviešiem, kā arī Latvijas iedzīvotājiem mīlēt šo valsti, cienīt citam citu un 11. novembrī, aizdedzinot svecīti, atcerēties tos, kuri cīnījās par to, lai mēs varētu šodien dzīvot brīvā Latvijā un runāt latviešu valodā!»

Noslēdzoties projektam, tā dalībniece saņēma burvīgas kosmētikas dāvanas no firmas «Algotherm», kā arī varēja baudīt vakariņas itāļu restorānā «Galleria D'arte».

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Paldies visai projekta komandai - mūsu stāsta varones jau sen bija pelnījušas šādu palutināšanu!

  • Paldies skaistumkopšanas salonam «HAIRRIGA» par skaistajām pārvērtībām!
  • Paldies Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei par atsaucību!
  • Paldies apģērbu veikalam «Phase Eight» par elegantajām kleitām un apavu salonam «Danija» par apaviem, kuros tērpām un fotografējām mūsu pārvērtību varones.
  • Paldies itāļu restorānam «Galleria D'arte» par viesmīlību un gardajām vakariņām, kuras tas ceļa galdā mūsu pārvērtību varonei.
  • Paldies kosmētikas firmai «Algotherm» par fantastiskajām dāvanām, kuras vēl ilgi lutinās dāmu ādu un saglabās to jauneklīgu!
  • Paldies modes un izklaides centra «Rīga Plaza» vadībai par sadarbību.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau nākamnedēļ iepazīsim nākamo projekta «Sievietes, kuras sargā» dalībnieci!

Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu