Valmierā divstāvu ēkā noticis sprādziens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Valmierā kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Ap plkst.9 saņemts izsaukums uz Brīvības ielu, kur, pēc sākotnējās informācijas, divstāvu ēkā noticis sprādziens.

papildināts

Ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu ēkā ar mansardu nograndis sprādziens kā rezultātā sagruvis ēkas jumts, mansarda stāvs un ēkas sienas. Notikumā bija cietis apmēram 79 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola sacīja, ka cietušais vīrietis nogādāts slimnīcā ar apdegumiem, taču viņa stāvoklis ir stabils. Citu cietušo nav, norādīja Vītola.

Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja sagruvušo ēku un pārliecinājās, ka ēkā un tās apkārtnē neatrodas cilvēki. Darbs notikuma vietā tiek pabeigts un tālāk pašvaldības būvinspektori pārbaudīs ēku, lai lemtu par ēkas palikušo konstrukciju drošumu. Kā iespējamais eksplozijas iemesls tiek minēts gāzes noplūde no gāzes plīts vai balona. Notikuma vietā ir arī policija, skaidrojot notikušā apstākļus, taču plašāku informāciju nesniedz.

AS «Latvijas gāze» pārstāvis Kaspars Upaciers aģentūrai LETA norādīja, ka incidents nav saistīts ar dabasgāzi. Tuvākais gāzesvads atrodas vairāk nekā 100 metru attālumā no attiecīgās vietas.

Par notikušo informēta arī pašvaldība.

Notikuma vietā strādā 16 Valmieras, Strenču, Smiltenes un Cēsu ugunsdzēsēji un pieci speciālie ugunsdzēsības transportlīdzekļi.

Reģionālajam portālam «Valmieras ziņas» notikuma aculiecinieks pastāstīja, ka sprādziens noticis aptuveni plkst. 9.05. Bijis dzirdams spēcīgs troksnis, kā arī nodrebējušas pat visai tālu esošo māju logu rūtis. Pēc tam no mājas pacēlies melns dūmu stabs, raksta «Valmieras ziņas».

Kā žurnālisti pārliecinājās klātienē, sprādziena rezultātā izpostīta daļa mājas, atlūzas izsvaidītas pāri blakus esošajai Brīvības ielai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu