Britu «Dzelzs vīrs» uzstāda lidojuma ātruma rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.gravity.co

Lai gan dibināts tikai 2017.gada martā, britu tehnoloģiju jaunuzņēmums Gravity Industries jau ir iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā.

Kompānijas dibinātāja Ričarda Brauninga aizraušanās ir augumam piekabināti reaktīvie dzinēji, kas cilvēkam no reālās dzīves kaut uz brīdi ļauj sajusties kā Roberta Daunija jaunākā atveidotajam komiksu varonim Dzelzs vīram. Lai gan uzņēmums dibināts nesen, Braunings ar mazgabarīta reaktīvās piedziņas tehnoloģiju pilnveidošanu acīmredzot nodarbojas jau sen.

To, ka laiks un resursi nav ieguldīti veltīgi, apliecina Gravity dibinātāja jaunākie sasniegumi, proti, iekļūšana Ginesa rekordu grāmatā par ātrāko lidojumu ar augumam uzkabinātiem reaktīvajiem dzinējiem. Tie stiprināmi pie īpaši veidota ārējā skeleta un dod iespēju lidotājam attīstīt ap 50 kilometriem stundā.

Kā šeit pievienotajā video norāda Ginesa rekordu grāmatas pārstāvis, Brauningam, lai kļūtu par vienu no pasaules rekordistiem, lidojumā bija jāattīsta vismaz 30 jūdzes stundā. Uzstādīto mērķi britam sasniegt izdevās ar uzviju, un tagad Ginesa rekordu grāmatā viņa vārdam līdzās ierakstītas 32,02 jūdzes jeb 51/53 km/h.

Var piebilst, ka Braunings pie sasniegtā apstāties negrasās. Viņa turpmākie plāni ietver spārnu pievienošanu ārējam skeletam, lai lidojumi kļūtu ātrāki, precīzāk vadāmi un ekonomiskāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu