Ieskaties jaunatklātajā Abū Dabī Luvras muzejā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) durvis vēris grandiozs projekts - Abū Dabī Luvras muzejs. Jaunuzbūvēto muzeju trešdien atklāja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Muzeja celtniecība prasīja desmit gadus un izmaksāja vairāk nekā vienu miljardu eiro. Pastāvīgajā ekspozīcijā ir apmēram 600 mākslas darbu, un pusi no tiem aizdevusi Francija, kuras galvaspilsētā Parīzē atrodas Luvras muzejs.

Makrons jauno muzeju nodēvēja par «tiltu starp civilizācijām». Tajā atrodas daudzi darbi, kas saistīti ar reģiona vēsturi un reliģiju.

«Tie, kas saka, ka islāms ir citu reliģiju iznīcinātājs, melo,» sacīja Makrons.

2007.gadā Francija un Abū Dabī vienojās par projekta īstenošanu. Sākotnēji muzeju bija paredzēts atvērt 2012.gadā, taču finanšu krīzes un naftas cenu krituma dēļ atklāšana aizkavējās. Kavēšanās dēļ muzeja izmaksas pārsniedza sākotnēji plānotos 563 miljonus eiro.

Abū Dabī Luvru projektējis franču arhitekts Žans Nuvēls. Ēkā ir 55 telpas, un katra no tām ir atšķirīga. Muzejam ir režģots jumts, kas pasargā apmeklētājus no karstās saules, kā arī nodrošina, ka mākslu tajā varēs baudīt dienas gaismā.

Apmeklētājiem muzeja durvis tiks vērtas sestdien. Ieejas biļetes, kuru cena ir apmēram 15 eiro, jau ir izpārdotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu