Ksenija Andrijanova: beidzot jāatzīst, ka okupācija ir notikusi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no sašķeltas sabiedrības iemesliem ir neatrisinātais jautājums par okupāciju. Uztura speciāliste un blogere Ksenija Andrijanova uzskata, ka beidzot abām pusēm jāatzīst, ka okupācija ir notikusi. Viņa ikdienā ne tikai kliedē dažādus mītus par veselības un uztura jautājumiem, bet arī pauž kritisku viedokli par integrāciju un sabiedrības dalīšanu latviešos un krievos.

Ksenija Andrijanova nāk no Bolderājas un pati ir piedzīvojusi konfliktus tikai nacionalitātes dēļ, piemēram, kad krievi iet sist latviešus un otrādi. Jaunībā to vēl nav apzinājusies, bet šobrīd viņa saprot, cik liela loma ir ģimenei, jo tieši vecāki bērnos veido un ieaudzina izpratni par šiem jautājumiem.

Daļa cilvēku mēdz visus krievu valodā runājošos iedalīt vienā kopienā, apgalvojot, ka visi krievi ir slikti, neizdalot inteliģentus cilvēkus un tādus, kas veiksmīgi integrējas, un tas ļoti sāpina, atzīst Ksenija Andrijanova.

Latvijā joprojām ir problēma, ka cilvēki dzīvo dažādās mediju telpās, kas arī veido atšķirīgu izpratni par lietām un norisēm, un viņa aicina Latvijas iedzīvotājus tomēr būt kritiskiem un patērēt dažādus medijus.

Blogerei ļoti gribētos, lai patriotismam būtu vienota definīcija, kas varētu iekļaut mīlestību pret dzimteni, gatavību upurēt savas intereses valsts labā un ar darbiem un rīcību pierādīt to, ka dzimtene ir svarīga. Taču, jo vairāk par to domā, jo vairāk viņa apzinās, ka patriotisms ir ļoti emocionāls jēdziens, kas katram jāizjūt individuāli. Viņa pati dzimtenes mīlestību izprot kā vēlmi palikt un dzīvot šeit, lai arī cik grūti reizēm būtu, jo šeit viņa jūtas labi un komfortabli. Latvijā Ksenijai Andrijanovai patīk visi elementi – galvaspilsēta, latviešu svētki un valoda, literatūra un kultūras pasākumi, kas kopā arī veido patriotisma sajūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu