Nofilmēts, kā vulkāna lava teju aprij «GoPro» kameru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Havaju salās nofilmēts, kā Kīlauea vulkāna pakājē noliktu «GoPro» kameru apņem karstas lavas straume. Brīnumainā kārtā kamera pārdzīvoja vulkāna izvirdumu, un tās nofilmētie kadri ir apskatāmi.

Lavas temperatūra var sasniegt 700 līdz 1200 grādu pēc Celsija.

Video redzams, kā karstā lava lēni tuvojas kamerai. Kad tā sasniegta, kameras ārpuse uzliesmo.

Gids un kameras īpašnieks Ēriks Storms sacīja, ka esot runājis ar tūristiem, kad sapratis, ka viņa elektroierīcei uzlijusi lava. Vēlāk viņam, ar ģeoloģisko āmuru cērtot vietā, kur kamera stāvēja, izdevās to atgūt. Taču Storms uzskatīja, ka videokamera ir «pilnīgi norakstīta», vēsta «The Independent».

Tomēr, nokasot sakaltušās lavas atlikumus no aparāta, viņš atklāja, ka kamera joprojām ir ieslēgta un darbojas, lai arī objektīvs karstumā bija izkusis.

Storms izņēma no kameras atmiņas karti, un tajā atrada video, kurā bija iemūžināts brīdis, kad videokameru sasniedza karstās lavas straume.

Video noskatījušies jau vairāki miljoni cilvēku, un dažiem radušās aizdomas, ka gids apzināti ziedojis kameru, lai uzņemtu jaunu interneta hitu. «Es nepavisam neesmu bagāts,» portālam «CNet» sacīja Storms. «Kāpēc lai es tīšuprāt riskētu ar 400 dolāru vērtu kameru?»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu