Lai apspēlētu draugus, Dons iestājies šaha skolā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pašmāju mūziķis Dons, kurš tandēmā ar Māri Mihelsonu no grupas «Prāta Vētra» šonedēļ piedalīsies kanāla 360TV sporta erudīcijas spēlē «Vai zini vairāk par Kreipānu?» ir īsts šaha fans. Turklāt, lai stiprinātu savas iemaņas, mūziķis savulaik pat mācījies šaha skolā.

«Tas vispār bija tāds ampelis,» lēmumu stiprināt savas zināšanas šahā, atceras Dons. «Mēs ar producentiem studijā spēlējam – mums tas līmenis visiem bija vienāds un tad es pa kluso izdomāju, ka iešu vakaros mācīties, lai viņus apspēlētu. Beigās es piezvanīju un noskaidroju, vai mēs visi trīs varam iet un spēlēt, tādējādi viss spēles līmenis cēlās,» stāsta Dons.

Tiesa, profesionālās sacensībās mūziķis neesot piedalījies, tik cik šaha skolas mačos.

Vaicāts, vai nav spēlējis arī Vērmanes dārza sacensībās, Dons smejoties saka: «Tur labāk nevajag līst, tur diezgan spēcīgi spēlētāji!» Savukārt Mihelsons nekautrējās palielīties, ka esot pat reiz Donu uzvarējis šahā, tiesa, ne bez drauga palīdzības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu