Labas ziņas - Zviedrijas baltā aļņa dzīvībai briesmas nedraud

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas amatpersonas otrdienas pēcpusdienā atteikušās no ieceres nošaut par interneta sensāciju kļuvušo balto alni, vēsta portāls «The Local». Lēmums tika pieņemts dienu pēc tam, kad dzīvnieku aizstāvju organizācijas ierosināto petīciju pret baltā aļņa nogalināšanu dažu stundu laikā parakstīja vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Vermlandes policija apsvēra iespēju, ka balto alni varētu nākties nošaut, jo tas bija uzbrucis kādai sievietei, kura mežā pastaigājās ar suņiem.

«Kopš 6.novembra nav bijuši jauni ziņojumi par to, ka alnis izturētos agresīvi, tāpēc lēmums par medībām drošības nolūkā vairs nav spēkā,» teikts Vermlandes policijas paziņojumā.

Dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācija «Djurens Ratt» pirmdien ierosināja petīciju, kurā iebilda pret plāniem alni nošaut. Piecas stundas pēc publicēšanas to bija parakstījuši vairāk nekā 20 000 cilvēku, ziņo «The Local». Organizācijas pārstāvis Pēters Nilsons ierosināja atsevišķu petīciju aļņa aizstāvībai, kas savāca vairāk nekā 14 000 parakstu.

Vasarā internetā lielu popularitāti iemantoja video, kurā redzams neparastais dzīvnieks. Drīz vien vietā, kur tas dzīvo, sāka sarasties daudz tūristu, kuri cerēja pilnīgi balto alni skatīt paši savām acīm.

Lai arī par Ferdinandu iesauktā aļņa kažoks ir pilnīgi balts, dzīvniekam nav albīniem raksturīgo sarkano acu. Skaistā kažoka krāsa izveidojusies ģenētiskas mutācijas rezultātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu