Andris Gauja noslēdz pirmo filmēšanas posmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aija Melbārde

Ar sagrautām vējdzirnavām noslēdzies režisora Andra Gaujas topošās spēlfilmas «Nekas mūs neapturēs» pirmais filmēšanas periods - filmas mākslinieka Jurģa Krāsona uzceltā grandiozā dekorācija, Andrejsalā uzbūvētais piecstāvīgais kino paviljons ir demontēts, jo bija radīts tikai un vienīgi filmas vajadzībām.

Andra Gaujas radošā komanda ir veiksmīgi safilmējusi aptuveni trešo daļu no topošā attiecību trillera «Nekas mūs neapturēs» scenārija, un šobrīd sākta gatavošanās iespaidīgākajam filmēšanas posmam, kas notiks nākamā gada vasarā pie Drabešu vējdzirnavām. Tur plānots būvēt vēl vienu kino paviljonu - dzīvojamās mājas dekorāciju dabīgā izmērā.

Saujiņa rekvizītu ir viss, kas palicis pāri no piecstāvīgajām vējdzirnavu dekorācijām.

«Visi ir dzīvi un veseli, tfu-tfu-tfu, un rezultāts sit pušu sākotnējo ieceri. Īpašs paldies filmēšanā pieaicinātajai kaskadieru brigādei,» pirmo filmēšanas periodu rezumē filmas operators Aleksandrs Grebņevs. Jāpiebilst, ka šajā filmēšanas periodā ietilpa arī bīstamas ainas, kurās tiek izmantota visa piecstāvu dekorācija vienā kadrā.

Savukārt filmas režisors un producents Andris Gauja tikko atgriezies no Tallinas Starptautiskā kinofestivāla Black Nights, kur nesen iesāktā filma jau bija izraudzīta topošo darbu skatei Works in Progress - šī bija iespēja ar projektu laikus iepazīstināt starptautiskās kino industrijas pārstāvjus.

Par filmu

Režisora Andra Gaujas otrā pilnmetrāžas spēlfilma «Nekas mūs neapturēs» ir stāsts par harismātisku personību - mūzikas producentu Ralfu Dambergu (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu un mīļāko sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa nepilngadīgā meita. Šis eksperiments palēnām pāraug bezkompromisu cīņā katram par savām interesēm. Kopā ar Andri Keišu filmā spēlē Kristīne Nevarauska, Elza Gauja un Dārta Stepanova. Vējdzirnavas šajā stāstā ir pārveidotas par ambiciozu mūzikas ierakstu studiju, kas iemieso varoņa sapni par ideālo pasauli.

Filmas radošajā komandā ietilpst režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, tērpu māksliniece Līga Krāsone. Filmai piemeklēta visaugstākās klases optika - HAWK V-Lite anamorfie objektīvi, eksperimentāli tērpi, kā arī rūpīgi piemeklēta lokācija nākamās vasaras filmēšanai - leģendārās Drabešu vējdzirnavas, kuru pakājē Jurģis Krāsons nākamgad būvēs mūsdienīgu stiklotu dzīvojamo māju.

Studijas Riverbed producētās filmas «Nekas mūs neapturēs» plānotais kopējais budžets ir 700 000 eiro, 2017. gada Nacionālā Kino centra filmu ražošanas konkursa ietvaros projekts jau saņēmis 280 000 eur. Plānots, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2019. gada sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu