Noskaties, kā top vējainākais festivāla «Staro Rīga» objekts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivālā «Staro Rīga» šogad būs iespējams aplūkot 35 gaismas objektus un instalācijas, un viena no tām ir «Uzmanību! Vējš galvā», kas atrodas pie Jēkaba kazarmām.

Šis ir Liepājas pilsētas pašvaldības finansēts objekts, un tā idejas autore Agnese Melbārde stāsta, ka ikviens šeit varēs izvēdināt galvu, lai tajā atkal varētu rasties jaunas un kreatīvas idejas.

Instalācija «Uzmanību! Vējš galvā» ir skulpturāls objekts, kurā būs gaismu saspēle, mūzikas pavadījums un pavisam noteikti arī vējš, ko radīs vairāki ventilatori, kas izvietoti objekta iekšpusē. Kad vējš no Liepājas atgādāts līdz Rīgai, arī pašiem objekta veidotājiem naktī nācies pacīnīties ar to, lai radītu šo piecus metrus augsto instalāciju, jo savaldīt vēju nav viegli, atklāj māksliniece.

Šis objekts ir tapis vēsturiskā vietā – milzīgā rūpnīcā, kur savulaik ražots viss nepieciešamais Vanšu tilta būvniecībai. Kad idejas autore izmēģinājusi instalāciju kopā ar gaismām un mūziku, sajutusi spēcīgu enerģētiku un milzīgu jaudu, ko tagad varēs izbaudīt ikviens objekta apmeklētājs.

Festivāls «Staro Rīga» objekti un instalācijas būs aplūkojamas līdz pat pirmdienas vakaram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu