Ziemeļkoreja nostiprina robežu, ko šķērsoja pārbēdzējs uz Dienvidkoreju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja sākusi nocietināt robežu demilitarizētajā zonā, pār kuru šomēnes uz Dienvidkoreju pārbēga Ziemeļkorejas karavīrs, vēsta «The Guardian».

ASV vēstnieks Dienvidkorejā tviterī publicēja fotogrāfiju, kurā redzams, kā vairāki strādnieki civilā apģērbā rok grāvi, kamēr viņus uzrauga Ziemeļkorejas karavīri. Vieta izskatās tieši tāpat kā zālājs, pa kuru pārbēdzējs vispirms ar auto, bet pēc tam skriešus šķērsoja robežu drošības kameru videoierakstā.

Ierakstā, kurā parādīta 13.novembrī notikusī pārbēgšana pie Panmundžomas ciema, arī redzams, kā Dienvidkorejas karavīri viņu nogādāja drošībā. Pārbēdzējs, kurš vismaz četras reizes tika sašauts, tagad atveseļojas kādā Dienvidkorejas slimnīcā.

ASV vadītās Apvienoto Nāciju pavēlniecības (UNC) publicētajā ierakstā arī parādīts, kā viens Ziemeļkorejas karavīrs, vajājot pārbēdzēju, pārskrien pāri demarkācijas līnijai, bet pēc dažiem metriem vilcinoties dodas atpakaļ uz Ziemeļkoreju.

Smagi ievainoto pārbēdzēju nogādāja drošībā trīs Dienvidkorejas karavīri, kas līšus nonāca pie viņa un aizvilka uz Dienvidkorejas teritoriju.

Kā ziņots, slimnīcā Dienvidkorejā ārsti pārbēdzēja vēderā atrada parazītiskus tārpus, kuru garums sasniedza 27 centimetrus, un diagnosticēja viņam B hepatītu, kas varētu norādīt uz zemajiem higiēnas un drošības standartiem Ziemeļkorejas ārstniecības iestādēs. Ar B hepatītu visbiežāk inficējas no nesterilizētām šļirču adatām vai arī seksuālā ceļā.

Katru gadu no Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju pārbēg vairāk nekā 1000 cilvēku, taču lielākā daļa to dara caur Ķīnu. Ļoti retos gadījumos pārbēgšana notiek pāri demilitarizētajai zonai, kas ir viena no visvairāk apsargātajām teritorijām pasaulē.

Kopš 1953.gada, kad beidzās Korejas karš un tika noslēgts pamiers, no Ziemeļkorejas pārbēguši vairāk nekā 30 000 cilvēku, norāda Seula.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu