Pazudusī Argentīnas zemūdene: bojāgājušo radinieki vāc līdzekļus meklēšanas operācijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā gada 15.novembrī mīklainos apstākļos nogrima Argentīnas zemūdene «ARA San Juan» ar 44 apkalpes locekļiem uz klāja. Tiek uzskatīts, ka uz klāja skābekļa pietika tikai desmit dienām, tāpēc divas nedēļas pēc pazušanas tika atmestas cerības apkalpi atrast dzīvu. Tagad bojāgājušo ģimenes lūdz ziedot naudu privātas meklēšanas operācijas īstenošanai, vēsta raidorganizācija BBC.

Argentīnas jūras flote decembrī pārtrauca glābšanas operāciju. Zemūdenes vraka un apkalpes mirstīgo atlieku meklēšana turpinājās, taču ar mazāku iesaistīto kuģu skaitu.

«Gribam turpināt meklējumus, mēs neapstāsimies,» teikts radinieku paziņojumā. «Vēlamies uzzināt patiesību, un jūs mums varat pievienoties. Mazs ziedojums būs liels solis uz priekšu. Palīdziet mums.»

Apkalpes locekļu radinieki pauduši neapmierinātību ar bruņoto spēku centieniem atrast pazudušo zemūdeni. Neilgi pēc pazušanas daži radinieki sacīja, ka neticot oficiālajai versijai par notikušo. Citi norādīja uz nepieciešamību atrast mirstīgās atliekas, lai varētu apglabāt savus mīļos.

Daži ģimenes locekļi pauda aizdomas, ka 34 gadus vecā zemūdene bijusi sliktā tehniskā stāvoklī. Taču Argentīnas jūras flote uzsvēra, ka tā izgājusi drošības pārbaudes, un Argentīnas prezidents Maurisio Makri norādīja, ka zemūdene esot bijusi «perfektā stāvoklī».

Zemūdenes meklēšanā, kas joprojām nav vainagojusies ar panākumiem, bija iesaistītas vairāk nekā desmit valstis un kopumā apmēram 4000 cilvēki.

Šomēnes Argentīnas valdība solīja 4,9 miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzēs atrast zemūdeni.

Starptautiskās aģentūras secinājušas, ka okeānā netālu no zemūdenes pēdējās zināmās atrašanās vietas fiksētais troksnis, visticamāk, bijusi eksplozija.

Argentīnas bruņotie spēki jau apstiprinājuši, ka zemūdenes kapteinis ziņojis par īssavienojumu akumulatoru sistēmā. Tas noticis apmēram desmit stundas pirms eksplozijai līdzīgās skaņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu