Pārvērtības. Kaprāle Ilona: Par spīti citu gribai, nomainīju grāmatvedes kostīmu pret formu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsu brīnišķīgajai valstij Latvijai par godu TVNET radījis projektu «Sievietes, kuras sargā...»! Jums četras nedēļas bija iespēja iepazīt dāmas, kuru ikdiena paiet militārajā jomā, pārraugot un sargājot mūsu zemes drošību. Mēs uzrunājām – viņas piekrita ļauties nelielai lutināšanai, ko visas ir pelnījušas! Laiks beidzamajai pārvērtību varonei – Ilonai Kustrovai.

Divdesmit deviņus gadus vecajai Ilonai no Zilupes ir ļoti, ļoti, ļoti garš amata nosaukums, tāpēc ļausim viņai pašai pastāstīt par to, kur šobrīd paiet viņas ikdiena. «Dienēju Valsts robežsardzē Ludzas pārvaldē, Zilupes pirmās pārvaldes dzelzceļa robežšķērsošanas punktā jaunākā inspektora amatā - kaprāle!»

Foto: privātais arhīvs

Par spīti vecāku gribai: no grāmatvedes līdz kaprālei

Ilonai militārā karjera nesākās uzreiz. Lai gan jau kopš 16 gadu vecuma meitene vēlējās uzvilkt formu, vecāki atturējuši no šā sapņa: «Pirms diviem gadiem iestājos Valsts robežsardzes skolā, bet vēlēšanās jau bija sešpadsmit gados. Toreiz gan vecākiem bija teikšana un viņi teica - nē! Tas nav sieviešu darbs - neej! Ej labāk uz kādu citu profesiju.»

Ilona paklausīdama izmācījās par grāmatvedi ar augstāko izglītību. Tomēr, nostrādājot amatā divus gadus, saprata, ka sapnis tomēr sauc, un viņa aizgāja uz robežsardzi.

«Man patīk savā darbā justies vajadzīgai ne tikai kādam konkrētam cilvēkam, bet valstij! Man ir gods kalpot valstij!» pārliecinoši mums stāsta pārvērtību dalībniece. Vai darbā nav nācies saskarties ar kāda veida dzimuma diskrimināciju? Ilona stāsta: «Sieviete var darīt visu. Nav vairs tie laiki, kad dalīja sieviešu un vīriešu darbus. Un Valsts robežsardzē nav diskriminācijas. Robežsargs ir robežsargs - profesijai nav dzimuma!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sirsnīgais pieteikums pārvērtībām no topošā vīra tēva!

Ilona pati neko nezināja par pārvērtību projektu, jo viņa tika pieteikta no sava topošā vīra tēva puses. Nākamais vīratēvs «Egoistei» uzrakstīja sirsnīgu vēstuli, kas nozīmēja vienu - Ilonai, drīz jau līgavai, ir jāpiedalās projektā!

«Labdien! Raksta Jums Dainis Pīrāgs no Rēzeknes, kurš vēlas pieteikt pārvērtībām Ilonu Kustrovu, kura dienē Latvijas Valsts robežsardzē Ludzas pārvaldē. Izaugusi daudzbērnu ģimenē ar trim brāļiem, aktīvi nodarbojas ar sportu: spēlē volejbolu, basketbolu, tenisu, dzied robežsardzes korī. Jauka, izpalīdzīga un labsirdīga meitene. Tuvojas Ziemassvētki, brīnumu laiks. Mūsu ģimenei šie būs īpaši svētki, jo mūsu dēls (arī dienē robežsardzē) ar šo meiteni 22. decembrī svinēs kāzas. Un es kā nākamais vīratēvs vēlētos sagādāt šo jauko pārvērtību pārsteigumu!»

PĀRVĒRTĪBAS

Pārvērtības notika sadarbībā ar TVNET ilggadīgo partneri skaistumkopšanas jomā - salonu «HAIRRIGA».

Ilonas matu meistare, «HAIRRIGA» friziere Zane

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ilonas vizāžiste Svetlana:

«Izvēlējos brūni dūmakainas acu ēnas, ko maigi sapludināju ar neitrāla, ādas toņa ēnām. Tā kā dalībnieces āda ir ļoti veselīga un jauna, tonālo krēmu un pūderi uzklāju pavisam minimāli. Ar vaigu sārtumu un izgaismotāju padarīju ādu maigi zaigojošu. Lai piešķirtu odziņu, lūpām izvēlējos sarkanīgu toni, kas piestāvēja jaunajai matu krāsai!»

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tērpu izvēle notika veikalā «Phase Eight». Ilonai ļoti labi izskatījās tumši zilā krāsa, kas pasvītroja viņas eleganci. Vakartērps tika papildināts ar karalisku dāmu cepurīti!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ilona par pārvērtībām:

«Mani pieteica, man nezinot. Jāsaka laikam gan paldies tam cilvēkam! Darbs ir darbs, bet kā sieviete es vēlos sajusties kādu dienu savādāk. Ārpus darba tu esi tā pati amatpersona, bet vajadzētu sajusties sievišķīgai. Iespaids ļoti labs. Lielisks! Viss tas, kas notika pa dienu, radīja tādu augsti pacilātu sajūtu. Patika tas, ka ļāvos un uzticējos salona profesionālajiem meistariem. Rezultāts manāms uzreiz. Noteikti mans vislielākais pārsteigums ir cepure! Nekad neiedomātos ko tādu sev galvā uzlikt, bet tagad uzreiz sajūta ir cita. Es it kā neesmu mainījusies, bet tas viss, kas ar mani šodien notika, lika justies īpaši - deva sievišķīgumu, ko alku!»

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ilonas vēlējums Latvijai!

«Latvijai novēlu saglabāt pozitīvo tēlu. Pašiem iedzīvotājiem vēlos lūgt būt un mīlēt savu valsti tādu, kāda tā ir. Ja mēs cienīsim un mīlēsim savu valsti, tā taps labāka. Mēs paši veidojam to, kas ir.»

Noslēdzoties projektam, tā dalībniece saņēma burvīgas kosmētikas dāvanas no firmas «Algotherm», kā arī varēja baudīt vakariņas itāļu restorānā «Galleria D'arte».

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: TVNET

Paldies visai projekta komandai - mūsu stāsta varones jau sen bija pelnījušas šādu palutināšanu!

  • Paldies skaistumkopšanas salonam «HAIRRIGA» par skaistajām pārvērtībām!
  • Paldies Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei par atsaucību!
  • Paldies apģērbu veikalam «Phase Eight» par elegantajām kleitām, kurās tērpām un fotografējām mūsu pārvērtību varones, un apavu salonam «Danija» par apaviem.
  • Paldies itāļu restorānam «Galleria D'arte» par viesmīlību un gardajām vakariņām, kuras tas cēla galdā mūsu pārvērtību varonei.
  • Paldies kosmētikas firmai «Algotherm» par fantastiskajām dāvanām, kuras vēl ilgi lutinās dāmu ādu un saglabās to jauneklīgu!
  • Paldies modes un izklaides centra «Rīga Plaza» vadībai par sadarbību.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu