«Luhanskas tautas republikas» līderis atkāpies no amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Promaskavisko kaujinieku pašpasludinātās «Luhanskas tautas republikas» (LTR) līderis Igors Plotņickis atkāpies no amata, paziņojis LTR «valsts drošības ministrs» Leonīds Pasečņiks.

Pēc viņa teiktā, Plotņickis atkāpies veselības stāvokļa dēļ.

Pasečņiks paziņoja, ka atbilstoši Plotņicka lēmumam viņš «līdz gaidāmajām vēlēšanām» izpildīs LTR vadītāja pienākumus.

«No savas puses paziņoju par turēšanos pie Minskas vienošanās. Republika izpildīs savas saistības atbilstoši šīm vienošanām,» paziņoja Pasečņiks. Plotņickis iecelts par «Luhanskas tautas republikas pilnvaroto Minskas vienošanās izpildei».

Plotņicka aiziešanu no amata ievadīja nedēļas sākumā uzliesmojušais konflikts ar LTR «iekšlietu ministru» Igoru Kornetu. Plotņickis pirmdien Kornetu atlaida no amata, taču «ministrs» atteicās pakļauties, pēc kā Luhanskas centrā ieradās ievērojams daudzums kaujinieku un bruņutehnikas.

Ceturtdien Plotņickis pameta Luhansku un vakarā ieradās Maskavā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu