Modernu auto nozog mazāk nekā minūtē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pieiet pie mašīnas, atvērt durvis, apsēsties sēdeklī, nospiest pogu un aizbraukt. Tieši tik vienkārša tagad ir operēšana ar automobili, ja tam ir tā dēvētā «keyless go» sistēma. Lietošanas ērtums fantastisks, taču tai pašā laikā saistīts ar paaugstinātu risku palikt bez sava braucamā.

Agrāk auto zagļiem nācās krietni vien papūlēties, lai iekļūtu svešā mašīnā un ar to dotos tālēs zilajās, taču mūsdienās autoražotāji viņu netīro darbu ir atvieglojuši tiktāl, ka faktiski nav jāpakustina ne mazais pirkstiņš, lai tiktu pie kārotā laupījuma. To lieliski parāda Vestmidlendas policijas publiskots video, kurā iemūžināta ar keyless go jeb viedās atslēgas sistēmu aprīkota Mercedes-Benz automobiļa nozagšana no privātmājas pagalma Solihalā.

Mājas novērošanas sistēmas kamera iemūžinājusi visu auto zagšanas epizodi. Tās sākumā pie mājas piebrauc automobilis, no kura izkāpj un pagalmā ienāk divi cilvēki. Abiem rokās ir nezināmas planšetdatora izmēra ierīces. Viens no viņiem pieiet pie mājas un acīmredzami veic skenēšanu jeb viedatslēgas signāla uztveršanu. Otrs tikmēr stāv pie auto ar roku uz roktura, gaidot, kad savā ierīcē saņems pareizo signālu un durvis atbloķēsies. Šim procesam nepieciešamas apmēram 12 sekundes.

Automobili gan neizdodas uzreiz iedarbināt tādēļ vienam no zagļiem nākas atgriezties pie mājas un vēlreiz uztaustīt signālu. No tā brīža līdz brīdim, kad zagļu auto un nozagtais auto pazūd skatam, paiet vēl nepilna pusminūte.

Bet viss zādzības process kopā aizņēma mazāk nekā minūti.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu