Kalifornijas ugunsgrēks nopostījis gandrīz 500 ēkas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienā no savvaļas ugunsgrēkiem, kas plosās ASV Kalifornijas štata dienvidos, ir nodegušas vismaz 439 ēkas uz ziemeļaustrumiem bo Losandželosas, ceturtdien paziņoja amatpersonas.

Spēcīgu vēju izplatītajā ugunsgrēkā ir izdegusi 466 kvadrātkilometru liela teritorija Venturas apgabalā, kurš plešas no kalnu mežiem līdz Klusajam okeānam.

Ugunsdzēsēji ir ierobežojuši šo ugunsgrēku tikai par 5%, un ir gaidāms, ka turpinās pūst brāzmainie vēji, kas veicinājuši tā izplatīšanos.

Ugunsgrēks vēl arvien apdraud tūkstošiem mājokļu, un viena tā mēle turpina virzīties uz Santabarbaras, Karpinterijas un Montesito virzienā.

Šis ir lielākais un postošākais ugunsgrēks Kalifornijas dienvidos. Citā ugunsgrēkā, kas ceturtdien izcēlās Sandjego apgabalā, jau ir guvuši apdegumus divi cilvēki un ir iznīcināti vismaz 20 mājokļi.

Savvaļas ugunsgrēkos Kalifornijā ir gājis bojā vismaz viens cilvēks, kura neidentificētais līķis tika atrasts ceturtdien Venturas apgabalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu