Neapoles picu cepšanas tradīcijas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, kam ceturtdien tika pievienota arī Irānas jāšanas spēle un Nīderlandes slavenās vējdzirnavas, vēsta aģentūra «Reuters».
Neapoles picu cepšanas māksla - daļa no pasaules mantojuma
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saskaņā ar tradīciju neapoliešu picu meistari mīklu mētā gaisā, bet tikai pēc tam liek cepties krāsnī.
No Neapoles nāk klasiskās picas - «Marinara» ar tomātiem, ķiplokiem, oregano un olīveļļu, kā arī «Margarita» ar tomātiem, mocarellas sieru, eļļu un baziliku. Pica «Margarita» tika ieviesta par godu Savojas Margaritai, kura bija Itālijas karaliene no 1878.gada līdz gadsimtu mijai.
Pica kļuvusi par ārkārtīgi iecienītu ēdienu visā pasaulē, lai gan itāļi mēdz raukt degunu par ārvalstu «inovācijām» picu cepšanas mākslā, piemēram, šokolādes vai ananasu gabaliņu pievienošanu.