«Caur ērkšķiem uz..» Linda: Kam es tāda esmu vajadzīga? Komentē Arturs Šulcs. (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šovakar pie «STV Pirmā!» skatītājiem nonāks jaunākā šokējoši atklātā sociālā raidījuma «Caur ērkšķiem uz…» sērija, kurā līdzās dāmu attiecību peripetijām un raibajiem piedzīvojumiem Lindu gaidīs tikšanās ar seksologu un pārmaiņu treneri Arturu Šulcu, kurš regulāri ikdienas praksē strādā ar cilvēkiem, kuriem ir grūtības pieņemt savu seksuālo orientāciju vai problēmas ar sava dzimuma apzināšanos. Nav noslēpums, ka Linda ir transseksuālis – viņa piedzimusi kā vīrietis, taču šajā ķermenī vienmēr jutusies slikti, tāpēc viņas kvēlākais sapnis ir veikt dzimuma maiņas operāciju. Linda neslēps, ka pēdējā laikā ir «nolaidusi rokas» un vairs nav interesējusies par iespēju to īstenot: «Kāds man labums interesēties, ja es zinu, ka naudas man tāpat nav un dabūt to man nav kur? Latvijā šādi cilvēki kā es ir ne šis, ne tas – pēc dokumentiem viens dzimums, pēc izskata – otrs. Un tu nekam neesi vajadzīga. Kādi nodokļi? Valsts vienkārši mūs uztur uz paneļa. Kam es tāda vajadzīga?» sakāpinātās emocijas neslēps Linda.

Savukārt Arturs Šulcs norādīs, ka mūsu valstī sabiedrības attieksme pret citādajiem ir patiešām problemātiska un rada tālejošas sekas: «Šīs citādības ienīšana, citādo vajāšana un pazemošana ir cēlonis tam, ka cilvēki vēlas aizbraukt no mūsu valsts. Un tā ir traģēdija,» savu viedokli raidījumā paudīs Šulcs. Tā vietā būtu nepieciešama krietni iejūtīgāka attieksme un izpratne par pārdzīvojumiem, ar ko saskaras šādi cilvēki: «Tā ir tranzīta situācija, kas prasa iejūtīgu attieksmi – ja tās nav, cilvēki vai nu aiziet bojā depresijas un pašnāvības riska rezultātā, vai arī viņi aizbrauc no mūsu valsts un arī ir zuduši.»

Linda neslēps, ka viņai nav ticības saviem spēkiem un ilgu laiku pat cīnījusies ar depresiju. Turklāt zinot apkārtējo attieksmi, viņai nav vēlmes cīnīties, lai sevi pierādītu. «Tās ir sekas tam, ka viņai ir bailes no atteikuma, bailes no nicināšanas un izstumšanas. Tomēr, lai cilvēks kaut ko savā dzīvē mainītu, viņam ir jāiziet ārpus komforta zonas. Ja tas būs, viņas dzīvē notiks tas, ko viņa vēlas,» Lindu iedvesmos Šulcs. «Tas, ka tu esi citādāka, ir resursu avots, jo tu vari paskatīties uz pasauli citādāk. Tu spēj ļoti labi argumentēt, tev ir sistēmiska domāšana, labi attīstīta valoda – tās ir spējas, kuras šobrīd sabiedrībā ir vajadzīgas! Pilna sabiedrība ar cilvēkiem, kuri sevi īsti nepieņem, bet, neraugoties uz to, viņi ir īstenojuši savus plānus. Tev ir tava dzīve. Un tā ir viena. Ir svarīgi iemācīties noticēt sev. Neatkarīgi no tā, ka - jā – tev ir jātaisa dzimuma maiņas operācijas process, taču tas nenozīmē, ka tu vari ar sevi neko nedarīt» - ar šādiem vārdiem treneris mudinās Lindu neapstāties, neieciklēties uz grūtībām, bet iet uz priekšu un īstenot savus sapņus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu