Noticis lielākais darījums «SEB bankas» vēsturē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

«SEB bankas» šodien parakstītais 106,5 miljonu eiro aizdevums tirdzniecības un izklaides centra «Akropole» būvniecībai Rīgā, Maskavas ielā 275b, ir lielākais «SEB bankas» vēsturē, sacīja «SEB bankas» valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Kopējās investīcijas «Akropoles» būvniecībā ir plānotas 177 miljonu eiro apmērā un «SEB bankas» aizdevums finansē 60% no kopējā investīciju apmēra, sacīja Tetere. Iepriekš lielākais aizdevums bankas vēsturē bija pērn izsniegtais 100 miljonu eiro aizdevums «Rīgas satiksmei».

«SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts norādīja, ka šis ir pirmais jaunais tirdzniecības un izklaides centrs, kas Rīgā tiek attīstīts pēdējo deviņu gadu laikā. Aizdevuma līguma slēgšana ar «Akropolis Group» ilga gandrīz divus gadus, piebilda Krasts. Aizdevuma termiņš un citi nosacījumi ir komercnoslēpums.

«Esam padziļināti analizējuši tirdzniecības centru nozari un, salīdzinot ar Tallinu un Viļņu, tirdzniecības centru intensitāte uz vienu iedzīvotāju Rīgā ir viszemākajā līmenī. Tāpēc uzskatām, ka Rīgā ir vieta vēl vienam liela mēroga tirdzniecības centram, un esam pārliecināti, ka «Akropole» spēs kļūt par vienu no pircēju iecienītākajiem centriem,» skaidroja Krasts.

Kopumā «SEB banka» aizdevumos uzņēmumiem šā gada deviņos mēnešos izsniegusi aptuveni 500 miljonus eiro, neskaitot aizdevumu «Akropolis Group». Tas ir par 34% vairāk nekā pērn deviņos mēnešos.

Tirdzniecības un izklaides centra «Akropole» būvniecībai piešķirtais aizdevums ir šā gada apjomīgākais darījums Latvijā nekustamo īpašumu nozarē un viens no lielākajiem Latvijā noslēgtajiem finansēšanas darījumiem kopumā. Tāpat tas ir arī lielākais šī gada darījums Baltijas valstīs, pēc līguma parakstīšanas norādīja kompānijas «Akropolis Real Estate B.V.» akcionāra pārstāvis Jako Korneluiss.

Viņš sacīja, ka mērķis ir radīt ne vien lielāko, bet arī labāko tirdzniecības un izklaides centru - sākot no būvniecības procesa kvalitātes standartiem, līdz pat centra piedāvātajām iespējām.

Jauno tirdzniecības un izklaides centru plānots atvērt 2019.gadā. Tā kopējā platība būs 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas. Akropolē darbosies arī kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, īpaša izklaides zona, restorāni un boulinga zāle.

Tirdzniecības un izklaides kompleksā būs aptuveni 1500 jaunu darbavietu. Paredzētas aptuveni 2500 autostāvvietas, tiks iestādīti 700 jauni skujkoki, lapu koki un krūmi, kā arī vairāki simti citu augu.

Lai iedzīvotāji varētu sasniegt tirdzniecības centru, tiks uzbūvēta jauna estakāde no Dienvidu tilta, kā arī veikti citi transporta plūsmas uzlabojumi, piemēram, paplašinot Salaspils ielu, izveidojot jaunas iebrauktuves no Slāvu un Salaspils ielām, kā arī uzlabojot sabiedriskā transporta piekļuvi centram.

Tirdzniecības un izklaides centra «Akropole» būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA «Merks». «Akropoles» ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs «Sarma & Norde arhitekti», bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA «Būvuzraugi LV».

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» 2017.gada septembra beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

«Akropolis Group» ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban «Akropolis Group» pārvaldībā ir «Akropoles» iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru «Akropolis» Kauņā, kuru 2008.gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA «Delano», kas pārvalda «CanCan Pizza» restorānu ķēdi, «Delano» pašapkalpošanās restorānus, «Caif Café» kafejnīcas un «Apollo» boulinga centru ķēdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu