Japānas svētnīcā uzbrukumā ar samuraju zobenu miruši trīs cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamā sintoisma svētnīcā Tokijā noticis nežēlīgs slaktiņš. Kāds vīrietis ar samuraju zobenu nogalinājis savu māsu - galveno priesterieni - un vēl vienu sievieti, bet pēc tam izdarījis pašnāvību, ziņo raidorganizācija BBC. Vietējie mediji pieļauj, ka šādā traģiskā veidā beidzies brāļa un māsas strīds par to, kuram no viņiem pienākas augstā priestera tituls.

Uzbrucējs nogalināja māsu brīdī, kad viņa izkāpa no auto, kas bija apstājies pie svētnīcas. Vēlāk viņš atņēma dzīvību vēl vienai sievietei un pēc tam izdarīja pašnāvību. Uzbrukumā tika savainots priesterienes šoferis, apstiprinājusi policija.

Notikuma vietā tika atrasts asinīm klāts samuraju zobens.

Vietējie mediji uzbrucēju identificējuši kā Sjigenagu Tomioku. 90. gados Tomioka no tēva pārņēma svētnīcas galvenā priestera amatu. Taču 2001. gadā viņu no tā padzina, lai tēvs varētu atgriezties reliģiskajā amatā. Tēvs otrajā augstākajā amatā iecēla Tomiokas māsu. Brālis sāka māsai sūtīt draudīgas vēstules un 2006. gadā tika aizturēts.

Tomiokas tēvs 2010. gadā devās pensijā, kā rezultātā par galveno priesterieni kļuva viņa meita. Tas izraisīja konfliktu starp sievieti un sintoistu svētnīcu organizāciju, kas neapstiprināja amata nodošanu.

Tomioka Hačimangu svētnīca izveidota 1627. gadā. Katru gadu augustā tajā norisinās populārs vasaras festivāls, kura ietvaros tur notiek sumo cīņas.

Sintoisms ir sena Japānas reliģija. Svētnīcās tiek pielūgtas dažādas dievības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu