Merkele atklāj jaunu ātrvilcienu starp Berlīni un Minheni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien atklāja jaunu ātrvilciena līniju, kas savieno Berlīni un Minheni un uzbūvēta vairāk nekā 20 gadu laikā par 10 miljardiem eiro.

Merkele iekāpa vilcienā Berlīnes Zīdkroicas stacijā, lai nobrauktu ceļa pēdējo posmu, līdz vilciens ieradās galapunktā – Berlīnes centrālajā stacijā.

Vilciena galapunktā kanclere uzrunāja klātesošos, raksturojot šī projekta īstenošanu kā elpu aizraujošu. Viņa sacīja, ka jaunais ātrvilciens ir «neiedomājami izcils un spēj konkurēt ar citiem transporta līdzekļiem – lidmašīnu un auto».

Vācijas lielākās dzelzceļa kompānijas «Deutsche Bahn» vadītājs Rihards Lucs runāja par īpašu dienu, kurā «mēs atveram jaunu nodaļu Vācijas dzelzceļa vēsturē».

Jaunais ātrvilciens 623 kilometru garajā maršrutā ļauj samazināt laiku tā veikšanai par vienu trešdaļu – no sešām stundām līdz četrām, kā arī divkāršot pasažieru skaitu starp Vācijas dienvidu un ziemeļu metropolēm. «Deutsche Bahn» prognozēja, ka to izmantos 3,6 miljoni pasažieru gadā.

Darbs pie kolosālā būvprojekta tika veikts pakāpeniski un vēl nav pilnīgi pabeigts.

Lai izbūvētu pēdējo sliežu posmu 107 kilometru garumā, ekspertiem vajadzēja spridzinot izveidot 8,3 kilometrus un 7,4 kilometrus garas trases cauri kalniem.

Vilcieni šajā līnijā sasniegs ātrumu līdz 300 kilometriem stundā.

Vācijas valdība sāka projekta īstenošanu 1991.gadā pēc valsts atkalapvienošanas.

Šīs infrastruktūras programmas nosaukums «Vācu vienotība» atspoguļo tās simbolisko svarīgumu.

Vācijas transporta ministrs Kristiāns Šmits nosauca jauno maršrutu par «fundamentālu projektu vācu vienotībai».

Tika sarīkoti svētku pasākumi šajā maršrutā esošo pilsētu centrālajās stacijās.

Regulāra satiksme šajā maršrutā tiks uzsākta svētdien. Biļetes četru stundu garam «sprinta» braucienam starp Berlīni un Minheni jau ir rezervējamas «Deutsche Bahn» vietnē par 80 eiro. Biļetes četrarpus stundu braucienam ir nopērkamas par 30 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu