Pasažiere no Latvijas par haosu Stanstedas lidostā pēc «Ryanair» reisu atcelšanas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki pasažieri no Latvijas piedzīvojuši milzu neērtības, cenšoties svētdien no Stanstedas lidostas nokļūt atpakaļ Rīgā. Taču Lielbritānijas lidostā viņus sagaidīja paziņojums, ka slikto laika apstākļu un pēkšņā sniega dēļ reiss ir atcelts un pašiem jāmeklē, kur pārlaist nakti. «Tur bija cilvēku jūra - visi kaut ko gaida un neko nesaprot,» portālam TVNET stāsta aculieciniece.

«Lidostā skanēja aicinājumi visiem pasažieriem doties prom, doties uz viesnīcām un atgriezties pēc divām dienām,» stāsta aculieciniece. «Tur bija ģimenes ar maziem bērniem, veci cilvēki, tādi, kuri angliski nerunā. Visiem liek meklēt viesnīcas un nākt atpakaļ pēc divām dienām.»

Taču pat tad, ja pasažieriem bija lieki līdzekļi, situācija nebija no vieglajām. Sniega un aukstā laika dēļ Lielbritānijā traucēta satiksme un daļēji nedarbojas sabiedriskais transports. Aculieciniece norāda, ka virzienā no lidostas uz centru transfēri esot bijuši pārpildīti, tāpat arī atcelta lielākā daļa starptautisko autobusu no Londonas uz citām valstīm.

«Ko darīt, ja nav naudas divām naktīm viesnīcā vai jaunai biļetei?» viņa jautā.

Sievietei izdevās nokļūt līdz Londonas centram un apmesties pie paziņas. Viņa iegādājās biļeti uz citas aviosabiedrības reisu un šodien atgriezīsies mājās.

«Ryanair» mājaslapā ievietots paziņojums, ka 10.decembrī sniega dēļ esot atcelti vairāki lidojumi. Tajā pasažieriem izklāstīti iespējamie rīcības varianti - pieteikties kompensācijai, kas tiks pārskaitīta nedēļas laikā, vai arī pieteikties uz citu reisu, ja vien tajā būs brīvas sēdvietas. Taču aculieciniece stāsta, ka brīdī, kad atradās lidostā, «Ryanair» mājaslapa neesot darbojusies. Arī interneta pieslēgums lidostā bijis ļoti lēns - visticamāk, tāpēc, ka visi «ieputinātie» pasažieri steigušies meklēt jaunas biļetes, lai varētu tikt mājās.

Pie «Ryanair» klientu apkalpošanas centra lidostā esot bijušas milzīgas rindas, kurās pasažieri gaidījuši līdz pat astoņām stundām. Stundām ilgās gaidīšanas un pieaugošās pasažieru neapmierinātības dēļ «Ryanair» darbiniekus esot sākusi apsargāt policija, stāsta aculieciniece.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra Lielbritānijā noslīdēja līdz apmēram -12 grādiem pēc Celsija. Sniega dēļ daļēji tika paralizēta satiksme.

Portāls «The Independent» raksta, ka Lielbritānijas lidostās laika apstākļu dēļ atcelti, pārcelti vai stipri aizkavējušies simtiem reisu. Vissmagāk tas skāris Stanstedas, Hītrovas un Lūtonas lidostu.

Sociālajos tīklos ar savu pieredzi dalījušies arī citi pasažieri, kas cieta no «Ryanair» reisu atcelšanas 10.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu