Ņujorkas uzbrucēju apsūdz terorisma atbalstīšanā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

27 gadus vecajam Ajakedam Ullam, kas tika aizturēts pēc neveiksmīgā terorakta mēģinājuma Manhetenas autoostā, izvirzīta apsūdzība par bīstamu ieroču glabāšanu, teroraktu atbalstīšanu un terorisma draudu izteikšanu, otrdien apstiprināja Ņujorkas policija.

Policija uzskata, ka Ulla apzināti detonēja paštaisītu spridzekli. Terorakta mēģinājums notika pirmdienas rītā Ņujorkas lielākajā autoostā.

Ulla izmeklētājiem atklājis, ka neveiksmīgais terorakta mēģinājums Manhetenas autoostā esot bijusi atriebība par ASV uzbrukumiem teroristu grupējumam «Islāma valsts» Sīrijā un citviet, vēsta raidorganizācija BBC.

Ulla uzbrukumā guva apdegumus, bet vēl trīs cilvēki tika nogādāti slimnīcā, jo sūdzējās par galvassāpēm un zvanīšanu ausīs.

Policija uzskata, ka «amatieru līmeņa» paštaisītais spridzeklis nenostrādāja tā, kā uzbrucējs to bija plānojis, ļaujot izvairīties no cilvēku upuriem vai lielākiem ievainojumiem.

Ulla dzimis Bangladešā, taču 2011.gadā pārcēlās uz ASV pie ģimenes locekļiem, kas tur jau dzīvoja. Ulla deklarēts adresē Ņujorkas rajonā Bruklinā, kas tiek pārmeklēta, raksta «The New York Times».

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio sacījis, ka Ulla, visticamāk, darbojies vienatnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu