Video: Bali vulkāna izvirdumi 50 sekundēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoruden atpūtnieku iecienītajā Bali salā vulkāna Aguna aktivitātes dēļ tūrismam bijusi «tukšā» sezona. Par spīti bīstamībai un plašajām evakuācijām, dabas vērotāji vulkāna izvirdumos saskata iznīcinošu skaistumu - par to var pārliecināties aģentūras «Reuters» uzņemtajā nepilnu minūti garajā video, kurā iemūžināti vulkāna mestie dūmu mutuļi un uguns stabs.

Tūrisms ir nozīmīgs ienākumu avots ne vien Bali, bet arī visai Indonēzijai. Taču izvirduma trauksmes dēļ daudzi tūristi atteicās no domas par atvaļinājumu Bali.

Pašlaik aizņemta tikai apmēram ceturtā daļa no visām Bali esošajām viesnīcu istabām, raksta «Bloomberg». Pagājušā gada decembrī aizņemti bija 80% istabu. Viesnīcu rezervāciju un citu plānoto pasākumu atcelšanas dēļ Bali tūrisma industrija ik dienu zaudē vairāk nekā 15 miljonus eiro.

Vulkāna aktivitātes dēļ Indonēzijas aviokompānijai «PT Garuda Indonesia» nācās atcelt vairāk nekā 300 lidojumus.

Decembrī un janvārī Bali bija plānots uzņemt gandrīz miljonu cilvēku, taču tagad tūrisma industrija gatavojas sagaidīt tikai apmēram pusi no prognozētā atpūtnieku skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu