«Cepam sniegpārsliņas»: Svētku dekoru gatavošana, izmantojot mīklas rulli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vēl tikai nedēļa atlikusi līdz gada gaidītākajiem svētkiem. Kāds nepacietīgais māju izdekorējis jau pirms laika, bet kādam šī nodarbe vēl tikai priekšā. Mirgojošas lampiņas, egļu zari, krāsainas bumbiņas, iedegtas sveces un citi skaisti nieciņi rada paliekošu svētku sajūtu. Ja šogad esi izlēmis iekaramos mājas vai eglītes dekorus gatavot pats, tad nāksim talkā ar padomu, kā to izdarīt. Mums palīdzēs pasākumu dekorētāja Linda Apkalna.

Šoreiz gatavosim sniegpārsliņas. Nepieciešama būs baltā plastika, piparkūku formiņas, mīklas rullis, salmiņš un diegs.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Plastiku līdzīgi kā piparkūku mīklu izrullē un izspiež formiņas.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar salmiņu palīdzību izspiež caurumus vietās, kur paredzēts iesiet diegu vai ielikt āķīti. Atstāj uz vismaz 6 stundām sacietēt; ja dekori ir biezāki, tad vēlams atstāt pat uz nakti.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad dekori sacietējuši, tos var noklāt ar PVA līmi, nopūst ar stipru matu laku vai aerosola līmi, tad apbērt ar cukuru, smalko sāli vai gliteriem. Bet, protams, skaisti izskatīsies arī vienkāršas sniegpārsliņas bez papildinājumiem.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ja dekori tiks karināti pie griestiem, tad izveidotajos caurumos iesien diegu, kuru pie virsmas piestiprina ar kancelejas lipekļa palīdzību. Ja dekori tiks karināti eglītē, tad caurumos ieliek āķīšus. Ļoti skaisti šādi dekori izskatīsies iekarināti gan svētku eglē, gan arī virs tās.

Dekorācijas sagatavoja Linda Apkalna no "labanoma.lv"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu