Svētku noskaņai tavās mājās: Kā svečturi izveidot pašai?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ziemas mēneši noteikti ir laiks, kad biežāk iededzam sveces – noskaņas radīšanai vai patīkama aromāta iegūšanai. Nereti pērkam tās paši vai saņemam dāvanā, atliek vien izvēlēties piemērotu svečturi. Tomēr nenoliedzami gandarījums ir lielāks, ja sajūtu radīšanā esam piedalījušies paši, tāpēc šodien gatavosim svečturi. Kā to izdarīt, mums parādīs pasākumu dekorētāja Linda Apkalna.

Nepieciešama būs tukša metāla bundžiņa, kurai noņemta etiķete, urbis ar tievāku uzgali, aerosola krāsa, gliteri vai citi dekori, nedaudz plastikas un svece.

Bundžiņā izurbjam caurumus sev vēlamajā rakstā. Ieteicams abās pusēs, var arī dažādus rakstus.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Tad bundžu nopūšam ar izvēlēto aerosola krāsu, bet vēlams ne telpās, jo aromāts ir spēcīgs un ne visai patīkams.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Kamēr bundža vēl ir mitra, uzberam uz tās gliterus (var dažādās krāsās), var izmantot arī cukuru vai smalko sāli. Atstājam nožūšanai uz nakti.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Lai svečturis neatstātu nospiedumus uz virsmas, tam nepieciešamas kājiņas, kuras pagatavosim no plastikas. Četras nelielas bumbiņas piestiprinām pie svečtura apakšējās daļas.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Atliek vien ielikt degošu sveci un izbaudīt mirkli.

Dekorācijas sagatavoja Linda Apkalna no "labanoma.lv"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu