Rimi darbinieks smalkmaizītes apziež plikām rokām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds lasītājs TVNET nosūtījis video, kurā redzams, ka Jelgavas Rimi darbinieks šokolādi uz smalkmaizītēm smērē plikām rokām, neizmantojot cimdus. Rimi skaidro, ka šāda darbinieka rīcība nav vērtējama kā nepieļaujama, jo cimdu izmantošanai šajā gadījumā ir rekomendējošs raksturs.

Rimi ievēro stingras kvalitātes prasības, kas pamatotas uz ES regulu par pārtikas higiēnu un labas higiēnas prakses vadlīnijām atklāta tipa ēdināšanas uzņēmumiem, kuras apstiprinājis Pārtikas un veterinārais dienests. Paralēli Rimi veic regulāras iekšējās paškontroles pārbaudes, kurās tiek pārbaudīta gan darbinieku roku, gan darba virsmu tīrība zonās, kur notiek saskare ar pārtikas produktiem, TVNET skaidroja Rimi Latvia kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

Šajā gadījumā darbinieka rīcība nav vērtējama kā nepieļaujama, jo ražošanas nodaļā saskare ar produktiem ir pieļaujama, ja tiek ievērotas visas higiēnas prasības.

Tas nozīmē, ka darbinieki, kas strādā ar vaļējo pārtiku, regulāri apgriež nagus, nelako nagus, seko roku tīrībai, nenēsā juvelierizstrādājumus, izņemot laulības gredzenu, kā arī nelieto parfimēriju ar izteiktu smaržu.

Tā kā darbinieki stingri vadās pēc uzņēmumā noteiktajām roku higiēnas un dezinfekcijas prasībām saskarē ar produktiem, cimdu izmantošanai šajā gadījumā ir rekomendējošs raksturs, kuru veikala vadība pārrunās ar darbinieku aicinās ievērot, norāda Rimi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu